Sosuri celebre în restaurante de top

Dacă de-a lungul timpului maeștrii bucătăriilor n-ar fi îndrăznit să vină cu idei noi, astăzi am fi mâncat cam aceleași două, trei feluri de mâncare. Unde mai pui că nici n-am fi ajuns să transformăm gătitul și mâncarea în artă.

 

Însă, au existat curajoși care au experimentat mai mult și mai mult, iar astăzi noi gustăm bucuria unui fel de mâncare nou,  nu doar din curiozitatea caracteristica speciei umane, ci din plăcerea de a ne răsfăța papilele cu ceva nou de fiecare dată.

Marele ajutor vine de unde nici nu te aștepți, mai ales când restaurantul e plin și tu vrei să le oferi clienților experiența unei mese desăvârșite. Cât ai clipi din ochi, sosurile profesionale Podravka vor da culoare, gust și sentimentul unei mâncăruri bine gătite. Talentul tău de bucătar trebuie să facă înconjurul restaurantelor, așa că fă tot posibilul și transpune-ți personalitatea în mâncărurile din meniu. Alege atent sosul potrivit care să ofere savoare, suculență și plenitudine experienței de a mânca. E timpul să acționezi inteligent, sosurile profesionale Podravka fiind unealta ta de chef pentru a contopi arome și miresme. Fii stapanul cotletelor, fripturilor, peștelui, pastelor și garniturilor și vei încânta fiecare papilă gustativă.

Sosurile – inovația care a schimbat gastronomia

Conceptul de sos e diferit de la o cultură la alta, însă este nelipsit din aproape toate bucătăriile de pe planetă. Bucătăria asiatică desăvârșește aromele de sute de ani tocmai pentru că scaldă aproape orice ingredient în sosuri preparate cu migala. Dacă vorbim despre bucătăria franțuzească, sosurile definesc și decorează măreția unei farfurii cu o pricepere demnă de toată admirația. Cum ar fi oare dacă ai comanda o friptură de vânat și ai primi-o seacă, fără niciun sos? Aproape că nu-ți poți imagina.

Sosul vânătoresc de la Podravka este eroul salvator care nu doar completează gustul proaspăt al cărnii de vânat ci îi dă un plus de savoare și transformă întreaga masă într-o experiență memorabilă.

Sosuri ce „îmbracă” mâncărurile

Sosul gravy are deja o reputație arhi-cunoscută în SUA și Anglia. Acesta însoțește fripturile de zeci de ani nu doar la mesele festive de sărbători ci e nelipsit din meniul oricărui restaurant care vrea să cucerească clienți noi și să-i fidelizeze pe cei existenți. Versiunile de preparare ale sosului gravy pot să difere de la țară la alta însă scopul acestuia este clar: desăvârșește un fel de mâncare. Sosul gravy de la Podravka este exact ceea ce ai nevoie când vrei să economisești timp în bucătărie și să livrezi calitate în același timp.

Ingrediente rafinate, sosuri selecte

Totuși, dacă vrei să lași urme de uimire pe fețele clienților, în calitate de creator al plăcerilor gastronomice, e bine să cunoști și câteva din sosurile mai fine la care orice chef al unui restaurant de top apelează în momentele speciale.

Sosurile realizate din legume sau sosurile realizate din brânzeturi fine vor fi mereu la mare căutare în restaurantele renumite de pe întreg mapamondul. Este adevărat, acestea se prepară pe îndelete, topind fiecare ingredient în parte și alocând o atenție desăvârșită condimentelor – petru că rezultatul final trebuie să fie potrivit atât meselor din carne cât și celor vegetariene. Dacă în cazul sosurilor pentru carne obiectivul este clar acela de a completa friptura, în cazul sosurilor de brânzeturi, de legume sau chiar și a sosurilor brune, trebuie să fie făcute astfel încât să se plieze pe o mulțime de feluri de mâncare. Sosul de ciuperci de la Podravka poate să însoțească cu succes de la paste, orez sau găluște și până la cartofi sau, chiar alte legume.

Lista stimulatoarelor de gusturi poate continua, dar dacă vrei să ajungi la excelență, experimentează. De la clasici vei avea bazele, însă te vei diferenția prin îndrăzneală, imaginație și inovație.

My title page contents