Un scalp curat înseamnă un păr mai bogat și mai frumos

Un scalp curat înseamnă un păr mai bogat și mai frumos

Îngrijirea scalpului este un aspect  adesea neglijat de multe dintre noi. Însă fără un scalp curat și hidratat, părul este predispus la rupere și devine fragil. Așadar, ia aminte: un scalp curat este baza unui par sanatos si frumos!

 

Antoaneta Stoican, Membru în Echipa Creativa de Top Hairstyiliști Wella Professionals, îți spune ce greșeli major trebuie să eviți când vine vorba de scalp și de păr.

“Multe persoane nu știu exact ce produse de îngrijire trebuie să folosească. Tocmai de aceea, primul pas este să apelezi la un specialist care îți va recomanda șamponul și masca potrivite pentru nevoile părului tău. Dacă ai probleme cu scalpul de genul mătreață, cojițe, sebum, primul pas care trebuie făcut este să folosiți un șampon special pentru a elimina aceste probleme,” recomandă specialistul Wella Professionals.

Alte greșeli pe care trebuie să le eviti cu orice preț pentru a te bucura de un păr mai bogat?

“Periatul și descurcatul se fac întotdeauna pe parul svântat sau uscat. Când este ud, firul este foarte fragil și se rupe imediat. Un alt aspect important este uscarea – foehnul nu trebuie să intre în contact direct cu părul, păstrează constant o distanță de 5-10 cm și optează pentru temperaturi medii,” atrage atenția hairstylistul.

Și nu uita!! Un obicei aparent inofensiv precum prinsul părului vine la pachet cu o serie de probleme. “Este bine să dormi cu părul desprins pentru ca scalpul să nu fie în tensiune. Dacă îl prinzi, accesoriile nu trebuie fie foarte subțiri și din cauciuc pentru a evita ruperea firului”,

Tunde-ți părul regulat. Vopsește-l la specialist.

Specialistul Wella Professionals recomandă tunderea vârfurilor regulat, la 8-10 săptămâni. De ce? Pentru ca părul să fie mătăsos. Urmează aceeași linie și atunci când vine vorba de colorarea părului. ” E important să reții că vopsirea părului trebuie musai făcută întru-un salon, de către un profesionist. De ce? Ei bine, hairstylistul analizează cerințele clientei și face tot posibilul ca părul să rămână într-o stare perfecta de sănătate.

Când vine vorba de coafare, moderația este esențială!

“Nu trebuie folosită placa sau ondulatorul mai mult de o dată pe săptămână. Și atunci, trebuie  să folosești un produs cu protecție termica,” ne sfătuiește Antoaneta Stoican.

Acum că ai aflat care sunt cele mai mari greșeli de îngrijire și de styling pe care trebuie să le eviți, iată ce produse poți utiliza pentru un scalp sanatos!

Gama Wella Professionals Care Refresh – șampon

My title page contents