3 lucruri de care sa ţii cont primăvara

3 lucruri de care sa ţii cont primăvara

„Odată cu venirea primăverii şi apariţia razelor solare mai puternice, îngrijirea facială ar trebui să fie o prioritate. Primăvara este o ocazie bună de a ne reînnoi rutina de îngrijire a tenului.”, ne explica Diana Marandiuc, Trainer Naturys Romania.

 

În primul rând ar fi oportun să îti faci curăţenie în portfard şi să scăpi de produsele cosmetice vechi şi de cele expirat. O pas imperios necesar. De ce? Ca să scapi de cosmeticele vechi, care nu mai au o consistenţă potrivită, care ar putea provoca iritaţii ale pielii, apariţia coşurilor, a eczemelor. Te pui pe treabă, da?

Apoi, iată care sunt paşii următori. De la Diana Marandiuc, citire. Uite ce trebuie sa ieiluăm în calcul atunci când vine primăvara:

  1. Crema de îngrijire

Creama facială pe care ai folosit-o pe timpul iernii trebuie schimbată cu o cremă de faţă mai uşoară. Mult mai hidratată. Temperaturile mai ridicate dau impuls pielii să producă mai mult sebum, ca proces de protecţie a acesteia faţă de razele solare. Recomandarea mea este să rămâni fidelă aceleiaşi game de produse faciale potrivită tipului de ten pe care îl ai. Alege ACUM o cremă mult mai fluidă care să aibă la bază ingrediente active care oferă hidratare maximă pielii.

 

  1. Mare atenţie la exfoliere.

Dacă pe timpul iernii, exfolierea feţei trebuie făcută cu mare grijă, deoarece pielea este uscată din cauza frigului, atunci primăvara e altfel. Reia acest procedeu de îndepărtare a celulelor. Atuul sau? Peelingul regenerează pielea, elimină celulele moarte de la suprafaţa pielii şi închide porii. Frecventa? O dată pe săptămână, folosind un exfoliant blând, cu particule abrazive fine. Dacă ai un ten sensibil, recomand folosirea un peeling enyzmatic care are la bază papaya. Aceasta exfoliază gentil la nivel superficial.

 

  1. Protecţia solară este strict necesară.

Razele solare, în special cele UVA sunt foarte nocive pentru piele, instalând îmbătrânirea prematură, process numit fotoîmbătrânire. „Este necesar, odată cu schimbarea anotimpului, să pui mai mult accent pe produse de protecţie solară. Indiferent dacă produsul de îngrijire are inclus în componenţa sa un ingredient natural care îţi oferă o protecţie solară, este necesar să aplici peste acesta un produs cu protecţie solară cu factor de procteţie 30 SPF sau 50 SPF”, considera specialistul Naturys Romania.

My title page contents