Te confrunți cu constipația? Urmează aceste sfaturi pentru micul dejun

Te confrunți cu constipația? Pentru a evita constipația, trebuie să urmezi o dietă bogată în fibre și să începi ziua cu alimente care contribuie la o bună activitate a intestinului. Mai devreme sau mai târziu, cu toții ne confruntăm la un moment dat cu probleme de constipație. Ne simțim greoi, apatici și cu energie scăzută.

Constipația ocazională este asociată cu un stil de viață sedentar, cu anumite obiceiuri alimentare și chiar cu aportul anumitor medicamente. Cu toate acestea, problema este mai gravă atunci când constipația devine cronică. În plus, aceasta afectează în principal populația feminină. De fapt, unele studii relevă faptul că propria anatomie a femeii, modificările hormonale ale acesteia, sarcina sau stresul determină apariția constipației. Pentru a evita această problemă, cel mai important lucru este adoptarea unor obiceiuri care favorizează in tranzit intestinal corect.

Când problemele de constipație durează mai mult de două până la trei săptămâni, este necesar să consulți un specialist. Între timp, poți începe cu câteva mici schimbări la micul dejun. În primele ore ale zilei, corpul este cel mai receptiv la anumite alimente și remedii care vor facilita tranzitul intestinal.

Te confrunți cu constipația? Urmează aceste sfaturi:

1. Ulei de măsline și lămâie pentru probleme de constipație

Prima sugestie este simplă și ieftină: o lingură de ulei de măsline și suc de lămâie pe stomacul gol. Acest remediu acționează ca un purificator puternic, capabil să elimine excesul de toxine din organism. Uleiul de măsline are o consistență ideală pentru a stimula mișcarea intestinului și, în același timp, are grijă de colon. Hidratează corpul din interior și facilitează expulzarea fecalelor.

Uleiul de măsline este, de asemenea, un tip de grăsime mononesaturată. Împreună cu lămâia, uleiul este un laxativ excelent care curăță și pereții intestinului pentru a facilita absorbția corectă a nutrienilor.

Cum procedezi: Ia în fiecare dimineață o jumătate de lingură (5-7 ml) de ulei de măsline extra virgin cu jumătate de lingură de suc de lămâie (5 ml). Acest remediu trebuie consumat pe stomacul gol. Apoi trebuie să aștepți o jumătate de oră înainte de a lua micul dejun. Ai grijă să nu depășești niciodată dozele recomandate și nu ingera mai mult de o lingură de ulei și lămâie pe zi.

2. Fulgi de ovăz sau pâine integrală

Când vine vorba despre cerealele de consumat la micul dejun, găsim multe variante în comerț. Fibrele sunt esențiale pentru combaterea constipației și trebuie să le alegi pe cele de cea mai bună calitate. Însă, multe cereale disponibile în comerț sunt prea încărcate cu zahăr și conținutul real de fibre poate fi neglijabil. Citește cu atenție ce este scris pe ambalaj, înainte de a alege cerealele.

Pe de altă parte, cea mai sigură opțiune este să alegi produse naturale. Ovăzul sau pâinea de secară sunt două ingrediente care te ajută să ai grijă de sănătate și să eviți constipația.

3. Aloe Vera pentru probleme de constipație

Dacă nu ai încercat niciodată acest remediu, este momentul să o faci. Dacă trec câteva zile fără a putea merge la baie, este posibil să ai dureri abdominale, greață, colită și alte simptome. O acțiune simplă precum consumul unei băuturi naturale de aloe Vera poate face cu adevărat minuni.

Iată în ce constă acest remediu simplu:

1 lingură de gel de aloe Vera (15 g)<

Sucul a 2 portocale.

Pregătești așa: Stoarce cele două portocale pentru a obține sucul. Apoi adaugă gelul de aloe Vera și amestecă bine. Dacă preferi, în loc de portocale, poți opta pentru suc de lămâie, pere sau apă caldă. Dacă ai probleme cu rinichii, dacă suferi de diabet, dacă ești gravidă sau ai probleme cu tiroida, atunci trebuie să eviți consumul de aloe Vera.

4. Chefir: un probiotic digestiv chiar și pentru cei care suferă de intoleranță

Chefirul este un aliment care merită inclus pe lista alimentelor pentru micul dejun. Este ușor de digerat și nu cauzează probleme celor care au intoleranță la lactoză. Bacteriile și drojdiile de chefir formează o enzimă cunoscută sub numele de lactază care absoarbe lactoza. În plus, chefirul are un conținut ridicat de proteine. Dacă vei combina puțin chefir cu fructe naturale, vei obține un mic dejun foarte potrivit pentru a combate constipația.

5. Te confrunți cu constipația? Iată cele mai bune fructe pentru problemele de constipație:

Fructele naturale și proaspete sunt întotdeauna cei mai buni aliați pentru a combate constipația. Pentru a obține o cantitate bună de fibre, nu este nimic mai bun decât o salată de fructe.

Iată ce fructe sunt cele mai potrivite pentru îmbunătățirea tranzitului intestinal:

  • Papaya
  • Pere
  • Căpșune
  • Prune
  • Ananas
  • Kiwi
  • Struguri (cu coajă și semințe)
  • Smochine

În concluzie, nu ezita să începi ziua urmând sfaturile amintite. De asemenea, nu uita să bei multă apă pe tot parcursul zilei și să te asiguri că ai asimilat cantitatea potrivită de fibre, împreună cu celelalte mese ale zilei.

 

 

My title page contents