Masajul de drenaj limfatic – un cadou pentru bunăstarea picioarelor: drenează, tonifică și ușurează

Masajul de drenaj limfatic – un cadou pentru bunăstarea picioarelor: drenează, tonifică și ușurează – Picioarele te poartă peste tot, susțin întreaga greutate a corpului… practic, sunt la dispoziția ta tot timpul. Da, ele chiar merită îngrijite și, din când în când, chiar răsfățate.

Picioarele sunt o parte importantă a sistemului nostru musculo-scheletic și sunt cruciale pentru echilibrul și mobilitatea noastră.

Cum ai grijă de sănătatea picioarelor?

Masajul de drenaj limfatic pentru picioare sau masajul drenant pentru picioare este capabil să stimuleze circulația, să îmbunătățească fluxul limfatic și să reducă retenția de apă. Limfa este un lichid care apare în mod natural în corpul nostru și este responsabil pentru transportul toxinelor din organe și țesuturi. Masajul pentru picioare efectuează câteva mișcări specifice numite manipulări. Prin aceste mișcări limfa este stimulată și îndepărtată de zonele în care se acumulează cel mai frecvent, cum ar fi gleznele, gambele sau coapsele.

Drenajul picioarelor îmbunătățește circulația, tonifică, ușurează

Drenajul limfatic pentru picioare este potrivit pentru cei care își petrec cea mai mare parte a zilei așezați sau în picioare. Acesta este cel mai bun tip de masaj pentru picioare pentru a stimula circulația, deoarece poate preveni și formarea cheagurilor de sânge.

Cu siguranță, picioarele reprezintă zona care manifestă cel mai mult tulburarea sistemului limfatic. Masajul de drenaj limfatic este o tehnică blândă, ritmică, care promovează circulația limfatică în organism, ajutând la eliminarea excesului de lichide și toxine. Acest tip de masaj este deosebit de util pentru reducerea umflăturilor picioarelor și ameliorarea senzației de greutate. Se realizează folosind tehnici precise de manipulare, cum ar fi frecarea, compresia și manipularea țesutului muscular. Toate acestea sunt menite să crească revenirea venoasă și limfatică.”, explică dr. Larisa Băloi, balneolog în cadrul Bacolux Afrodita Resort & Spa din Băile Herculane.

Drenajul limfatic favorizează fluxul de fluide prin sistemul limfatic, din zonele periferice până în districtele utilizate pentru expulzarea acestora. În plus, promovează oxigenarea celulară și reglează sistemul neurovegetativ.

Picioarele au parte exclusiv de drenaj limfatic?

„Dimpotrivă! Există diferite tipuri de masaje pentru picioare, fiecare dintre ele având obiective ușor diferite și folosind manipulări diferite. De exemplu, masajul sportiv pentru picioare este folosit pentru a preveni rănile în cazul persoanelor care, ca urmare a practicării sportului, supun aceste membre la un stres mare. Masajul relaxant al picioarelor, pe de altă parte, ajută la ameliorarea stării de tensiune a mușchilor și la creșterea stării de relaxare a corpului în general. Un alt exemplu este masajul drenant al picioarelor, care stimulează drenarea fluidelor în membrele inferioare.”, adaugă medicul specialist.

Ritualul pre si post drenaj limfatic

Ce pași ai de urmat ca să maximizezi efectele drenajului limfatic al picioarelor? Să bei multă apă, să eviți să mănânci prea mult și să porți haine prea strâmte.

După masaj, bea din nou multă apă, pentru a susține fluxul limfatic cât mai mult timp. Ah, și evită să faci activități fizice solicitante, să bei alcool sau să stai la soare.

Ce se întâmplă cu corpul după un masaj?

În timpul masajului picioarelor, mușchii se relaxează și țesuturile moi eliberează tensiunea acumulată favorizând circulația sângelui și pe cea limfatică. În plus, masajul picioarelor poate stimula producția anumitor hormoni, cum ar fi oxitocina, cunoscută pentru efectul său relaxant și calmant. Endorfinele sunt și ele stimulate printr-un masaj bun al picioarelor. Iar apoi, serotonina.

Cine profită de drenajul limfatic?

Acest masaj aduce multe beneficii întregului corp, dar există și contraindicații: atunci când te confrunți cu infecții acute sau inflamații ale pielii, o rană deschisă sau dacă suferi de tromboză venoasă profundă. Chiar și în prezența bolilor de inimă sau a hipertensiunii arteriale, ar fi mai bine să se evite masajul picioarelor. În ceea ce privește sarcina, masajul picioarelor este de obicei un tratament foarte sigur. Cu toate acestea, sfatul este să ceri întotdeauna confirmarea medicului.”, atenționează balneologul.

Ai mai încercat vreodată acest tip de masaj? Dacă te-am convins să-l încerci, te așteptăm la Băile Herculane!

https://www.afroditaresort.ro/

https://www.dianaresort.ro/

My title page contents