Super chef pentru super bebe

Super chef pentru super bebe.

Nu stiu cum arata bucataria ta, insa a mea a devenit extrem de „dotata” ca sa zic asa, odata cu aparitia copiilor mei. Pana sa devin mama, subiectul si locatia bucatarie nu ma interesa maxim si, in mod real, nu prea aveam mult timp sa ii dedic. Stiam sa gatesc, imi placea, insa era un job pe care il faceam aleator si oarescum rudimentar. Sau mai corect spus: fara instrumente ajutatoare. Incet, incet, insa, am devenit super chef pentru super bebe.

 

Pana la Mara ( fiica mea cea mare) nu aveam – cred – nici macar filtru de cafea. Ce esspresor! Ce fitze! Ulterior, am diversificat J

Ea a fost inceputul si semnalul care a dat startul la „cheltuieli”. Unele extrem de intelepte. Ma rog…deci, dupa ce am avut copilul, am luat un multifunctional. Un robot, sa ne intelegem. Stiam ca va urma sa diversificam si atunci am zis sa fim pregatiti cu toate cele trebuincioase. Zis si facut! Dar stii cum e sa faci piure de morcovi sau mai bine zis piure dintr-un morcov la o magaoie de robot? Nu mai gasesti piureul! Asa ca, alarma! Trebuia sa ne reorientam urgent. Mai ales ca menul copilasului presupunea si supe de legume pasate si piureuri de fructe… Ce sa facem? Cum sa facem? Ce sa alegem?  Care brand? Ce model?

Cum faci ca sa iti iasa?

La un moment dat, obosita de rezumatele pe care mi le facea barbatul meu de pe toate forumurile si de la toate colegele lui de job, mi-am ascultat intuitia. Aveam o masina de spalat pe care o cumparasem de AICI  si care imi placea din ce in ce mai tare, asa ca am procedat.

Am intrat pe net si mi-am ales din gama asta de blendere de mana. Si uite asa, in doua zile, mi-am usurat viata de proaspata gospodina, specializata in piureuri si supite.

Faza cea mai faina e ca prietenia mea cu blenderul meu vertical dureaza si acum – desi a trecut ceva vreme de atunci si intre timp i-am mai adus un prieten acasa (un mixer din categoria asta de mixere) insa momentele bune petrecute impreuna ne-au legat definitiv..

Si uite asa, vrand nevrand, timpul meu alocat gatitului s-a marit. Iar specializarea a inceput. Supele crema de dovlecei, spanac, morcovi & altele, cartofi, ciuperci si cate si mai cate au devenit o specialitate a casei. Intre timp – domnitele supe  au primit note sofisticate si  fine de trufe, ghimbir, mascarpone si prosecco. Caci, deh, femeia cu spririt practic si instrumente de gatit adecvate invata si arata ca se pricepe.

Prieten de nadejde

Trebuie musai sa iti spun ca blenderul nostru vertical ne-a devenit partener de calatorie – deoarece l-am carat cu noi in prima vacanta la mare in Turcia – Mara avea 5 luni jumate – nestiind ca acolo gasim si pe mama robotilor pentru prelucrat mancarea bebelusilor. Apoi – la inceput – ne-a insotit in drumurile la bunici, pana cand ne-am hotarat ca ar fi cazul sa le usuram si lor viata si le-am cadorisit si pe ele cu cate un exemplar tot de aici.

Si, sa stii ca blenderul de mana continua sa vina cu noi in diverse excursii si vacante. De ce? Pai ne ajuta sa facem smoothie-uri: lapte de cocos, banana si zmeura. Wow! Imi lasa gura apa! Deliciu.

Sau piersica, banana si apa – sanatate curata, nu alta!

La fel de bine merge si piersica, pepene galben si apa – aroma de vara pentru mici si mari.

Stii ce? Mi s-a facut pofta de un smoothie…asa ca, te las un pic. Ma duc sa imi prepar unul. Azi o sa optez pt mure, banane si lapte de orez cu un pic de vanilie. Ne auzim!

My title page contents