Asociaza si slabeste!

Asociaza si slabeste!

Pe parcursul vietii mele, am tinut multe regimuri de slabire…cred ca le-am si pierdut numarul. Am invatat insa un lucru important. Slabirea tine si de starea interioara, dar tine la fel de mult de felul in care combini alimentele. De cum iti compui regimul.

Cum faci ca sa nu te balonezi, sa nu ai arsuri…cum faci ca sa iti iasa?

 

Dr Gillian McKeith spune ca prin „combinarea corecta a alimentelor, grasimea poate fi arsa in mod adecvat, iar in organism nu raman particule de hrana nedigerata.”

Si totusi, ramane intrebarea: cum le combini in mod eficient?

Stii deja ca alimentele se impart in mai multe grupe:

  1. PROTEINE
  2. SALATE, LEGUME CU AMIDON, RADACINOASE, SEMINTE, IERBURI, CONDIMENTE
  3. FRUCTE
  4. CARBOHIDRATI

 

Proteinele – carnea, branza, pestele, laptele, ouale si nucile – produc sucuri acide. Se digera incet. Ele au nevoie de asocieri cu salate si leguminoase

Carbohidratii – cereale, paste fainoase, paine, biscuiti, dar si legumele care contin amidon – produc sucuri digestive alcaline. Se digera rapid. Au nevoie de asocieri cu legume si salate.

Fructele sunt uimitoare. Ele se mananca singure si au o putere energetica nebanuita. Ele se digera in mod record. E nevoie sa le mananci cel putin la 30 de minute fata de celelalte alimente. Cu cateva exceptii: banana si strugurii au nevoie de un timp mai mare – o ora, daca nu  chiar doua. Si pepenele se mananca singur!

Daca ati ales o masa cu carbohidrati, asteptati doua ore pana sa introduceti proteine, pe cand daca ati mancat o friptura, e nevoie sa astepti patru ore.

Pe scurt, iata COMBINATIILE ALIMENTARE CORECTE

FRUCTE –  de sine statatoare

CEREALE CU LEGUME

PASTE CU LEGUME

LEGUMINOASE CU LEGUME

PESTE/ CARNE CU LEGUME

 

 

Dr Gillian McKeith scrie ca „proteinele au nevoie de sucuri digestive acide, in vreme ce carbohidratii necesita sucuri alcaline.”

 

My title page contents