Batoane de ciocolata

La ceas de Sarbatoare, se cade sa sarbatorim. Si cum, altfel, daca nu cu ciocolata din cea mai buna? Si mai fina? Si mai sanatoasa? Azi, ne bucuram de batoane de ciocolata cu fructe.

 

INGREDIENTE:

  • 100 gr unt de cacao
  • 100 gr pudra de roscove
  • 150 gr curmale hidratate
  • 75 de grame de fulgi de hrisca
  • 30 gr coaja de portocala rasa
  • 1 lingurita de maca
  • 150 gr fulgi de migdale
  • 1 lingurita de esenta de vanilie
  • O lingura de miere
  • Zmeura, coacaze rosii, alune, cocos

Stii sa faci prajiturele cu ciocolata si cereale gen Kinder Cereal?

MOD DE PREPARARE:

  1. Mai intai, topeste untul de cacao la bain-marie.
  2. Apoi, mixeaza curmalele hidratate ( le tii in apa cam o ora inainte sa te apuci de treaba), pudra de roscove, fulgii de migdale, fulgii de hrisca, maca, mierea, vanilia, coaja de portocale. Ce mai! Aproape toate ingredientele!
  3. Vei obtine o pasta groasa si densa. Daca e prea densa, mai subtiaza cu un pic de apa ( cea in care ai hidrtata curmalele)
  4. Apoi, treci la forme. Poti modela batoane de lungi si grosimi diferite si pune-le la congelator ( pe un fund sau impachetate in folie de plastic)
  5. Sa le mancati sanatosi!

 

 

Ai incercat si bomboane de ciocolata?

sursa foto – Pinterest.

My title page contents