7 lucruri la care sa renunti in 2017

7 lucruri

Fiecare inceput de an debuteaza cu noi rezolutii legate de dieta sau de sport. In loc de asta, gandeste-te la o abordare mai complexa, de schimbare a intregii tale atitudinii. Cand vine vorba de prioritizare, atingerea obiectivelor si cresterea nivelului de fericire in general, sunt cateva obiceiuri negative care te tin in loc. Atitudini la care este bine sa renunti cat mai repede cu putinta inainte de a porni in noua ta calatorie. Nu te astepta sa fie usor, dar cu singuranta va merita. Uite 7 lucruri la care sa renunti in 2017.

 

1. Inceteaza sa iti mai pese de ce gandesc altii.

Daca parerea altora atarna greu in viata ta, opreste-te. Atunci cand ceea ce gandesc altii despre actiunile tale, este mai important decat ceea ce crezi tu, finalul nu va fi deloc unul fericit. Ai incredere sa hotarasti tu ce este bine pentru tine, pentru ca opiniile celor din jur se bazeaza pe propria lor experienta de viata.

2. Nu te mai compara cu altii.

Este tentant sa cuantifici valoarea si succesul personal comparandu-te cu alte persoane, dar este o pierdere de timp. Fiecare dintre noi are propria cale, suntem indivizi unici, asa ca este contraproductiv sa te compari cu altii. Totodata, comparatiile nu fac decat sa starneasca invidii, care distrug relatiile. In schimb, felicita-i pe cei din jurul tau pentru reusite si concentreaza-te pe propriile tale obiective.

3. Nu iti sacrifica fericirea pentru altii.

Suna egoist, dar este sanatos. Atunci cand ne sacrificam fericirea personala, pe termen lung se instaleaza resentimentul si amaraciunea. Pe de alta parte, atunci cand facem din fericirea personala o prioritate, ne bucuram de implinire si multumire. Incearca sa gasesti o cale de compromis pentru a-i sprijini pe cei dragi fara a renunta la propriile vise.

4. Nu astepta pana obtii ceea ce iti doresti.

Viata este scurta, asa ca nu pune in asteptare obtinerea lucrurilor pe care ti le doresti pentru tine. Gandeste-te in permanenta la ce faci in fiecare zi pentru a fi mai aproape de ele. Roaga-i pe cei din jurul tau sa te ajute. Fa din 2017, anul in care te opresti din a astepta si pornesti pe calea actiunii.

5. Nu mai pierde timpul cu lucruri nesemnificative.

Timpul este cea mai valoroasa resursa de care dispunem. Asa ca, nu-l mai pierde pe lucruri frivole si invata sa ramai focusat. Este important sa te si relaxezi, dar pentru a trai viata la care visezi este important sa te concentrezi pe obiectivele tale si sa dedici majoritatea timpului implinirii lor.

6. Nu te mai concentra pe lucruri negative.

Modul in care vedem viata este o chestiune de alegere. Importanta este perspectiva din care ne dorim sa privim. Cand te concentrezi pe intamplarile negative, oportunitatile trec pe sub nasul tau iar increderea ta in potentialul lucrurilor pozitive se erodeaza tot mai mult. Incearca sa vezi lucrurile bune din fiecare situatie si viata ti se va parea mai usoara. Petrece timp in compania persoanelor pozitive pentru a cultiva acest obicei.

7.Ai grija sa nu cazi in capacana asteptarilor pe care le au altii pentru tine.

Asteptarile altora, inclusiv ale societatii, pun presiune pe noi deoarece ne cer sa ne conformam unor asteptari care converg cu ideea de reusita. Aceste asteptari pot apasa greu pe umerii nostri si ne pot pune in dificultate din punct de vedere mental si emotional. Incearca sa te raportezi intr-un mod cat mai realist la viata, si sa separi ceea ce iti doresti tu, de ceea ce isi doresc celilalti pentru tine.

Articol inspirat de Lifehack.org

My title page contents