Alimente care tin de cald. Primul tau gand cand ajungi iarna acasa este sa te ascunzi sub patura? Sau sa bei un ceai fierbinte ca sa te incalzesti? Atunci fii cu bagare de seama. Daca esti posesoarea unor maini vesnic reci si a unui apetit de neoprit, atunci uite cateva trucuri care te pot pune pe picioare… Vestea buna este ca ai nevoie de cateva alimente intelepte ca sa poti sa iti tii foamea in frau. Sau ca sa eviti raceala.
Iata cateva alimente care tin de cald – la propriu
1. Nucile si fructele uscate – confera senzatia de satietate si, prin aportul crescut de proteine, ajuta corpul sa se incalzeasca.
2. Ghimbirul – este excelent pentru intarirea sistemului imunitar, pentru atenuarea durerilor articulare, care sunt mai frecvente in sezonul rece si un remediu foarte bun in caz de raceala si gripa. Prin faptul ca stimuleaza circulatia sanguina, ne ajuta sa ne incalzim si sa scapam de sindromul de maini si picioare reci, atata timp cat il consumam cu regularitate.
Reteta: Incalziti intr-un vas apa si puneti o bucata de ghimbir in apa, pana fierbe. Lasati apa putin la racit, pana devine calduta, si adaugati niste lapte de cocos la conserva (e ca o crema, si este indulcita). Veti obtine astfel o delicioasa bautura dulce-picanta care cu siguranta va va incalzi trupul si sufletul.
3. Ardeiul iute este un alt aliment care imbunatateste circulatia sangelui, si care, implicit, ne ajuta sa ne incalzim.
Alimente care tin de cald 4. Usturoiul este si el foarte cunoscut pentru proprietatile sale antivirale si antibacteriene si pentru faptul ca imbunatateste circulatia.
5. Hreanul, leguma-condiment, este, de asemenea, un antibiotic natural puternic, care incalzeste interiorul organismului si pune sangele in miscare.
Alimente care tin de cald 6. Vinul fiert cu scortisoara si cardamom tine raceala la distanta si caldura aproape de tine. Cardamomul ajuta la decongestionarea cailor respiratorii iar scortisoara incalzeste organismul si intareste sistemul imunitar.
7. Supa crema de linte este ideala, pentru ca este proteica si foarte satioasa, dar si foarte nutritiva in acelasi timp.
8. Orezul aduce un extra aport de energie, pe care corpul nostru o transforma rapid in caldura.
Bucura-te de zilele sezonului rece, fara grija racelilor si a frigului!