calitățile unei mame puternice

Calitățile unei mame puternice sunt importante pentru dezvoltarea celor mici. În funcție de acestea, ei vor fi educați și pregătiți pentru viața de adulți!

 

Ca mamă, te vei confrunta întotdeauna cu dorința de a fi perfectă pentru copilul tău. Indiferent dacă vei putea cumpăra sau nu cele mai noi modele de jucării sau dacă vei știi să joci rațele și vânătorii, tu vei rămâne o mamă bună pentru copilul tău. Atâta timp cât îi vei fi mereu alături, vei trata situațiile cu calm și îl vei ajuta pe micuț să se dezvolte, tu vei fi o mamă bună pentru el!

Însă, dacă vrei să știi care sunt calitățile unei mame puternice, ar fi bine să te gândești la valorile pe care i le transmiți celui mic. Perseverența, dorința de a nu renunța și multe altele, sunt doar câteva dintre valorile pe care un copil, le poate învăța prin putere exemplului de la o mamă puternică.

Cum este o mamă puternică?

Care sunt calitățile unei mame puternice și ce însemna să fii una dintre ele? Cei de la IMom.com au făcut o listă cu cinci semne care demonstrează că ești o mamă puternică. Iată ce calități are o mamă tare și cum influențează dezvoltarea celui mic:

Păstrează-ți atitudinea fermă

Dacă ai stabilit un lucru cu cel mic și observi că nu se ține de cuvânt, atunci menține-ți atitudinea fermă. Spre exemplu, dacă i-ai promis că vă jucați în parc doar dacă își termină temele și vezi că nu a terminat, dar vrea sa meargă în parc, nu încerca să faci o excepție pentru el.

Astfel îl vei motiva să muncească mai mult data viitoare și îi vei arăta cât de important poate fi efortul pe care îl depune. Mai mult decât atât, când îți păstrezi atitudinea fermă, cei mici vor știi că nu este cazul să se joace sau să aplice șantajul cu tine.

Își acceptă greșelile

Greșelile sunt normale pentru fiecare dintre noi, și chiar dacă uneori ar putea părea greu de crezut, mamele puternice admit când greșesc și își cer scuze față de copiii lor.

Nu, acesta nu este un semn de slăbiciune, ci pur și simplu un mod prin care îi dovedești celui mic că ai greșit, că el contează pentru tine și îl respecți. Prin scuze îi vei demonstra că îți pare rău și va știi că vei face tot posibilul ca situația să nu se mai repete. Mai mult decât atât, vor învăța că nimeni nu este perfect, că și adulții faci greșeli iar cea mai bună metodă este iertarea.

Ascultă și este mereu atentă

Una dintre cele mai importante  calităție ale unei mame este răbdare de a asculta. Printre calitățile unei mame puternice, nu avea cum să nu se numere răbdare de a-i asculta pe copii și atenția pe care le-o acordă atât nevoilor lor cât și poveștilor, experiențelor și lucrurilor pe care aceștia vor să le spună.

Mai mult decât atât, o mamă puternică îi ascultă pe cei mici și în momentele bune și în cele mai puțin bune. Atunci când se confruntă cu teama de a dormi singuri, când vor să înțeleagă de ce anumite lucruri se întâmplă într-un fel și nu în altul sau atunci când vor să facă planuri vesele, imaginare despre cum vor călători în jurul lumii cu balonul.

 

 

 

 

My title page contents