Când trebuie să schimbăm suzeta bebelușului?

Când trebuie să schimbăm suzeta bebelușului?

Când trebuie să schimbăm suzeta bebelușului? Bebelusul tau foloseste suzetele BIBS din cauciuc natural? Ai observat că noua suzetă arată mai mică în comparație cu cea veche? Nu-ți face griji, există o explicație simplă pentru acest fenomen.

Cauciucul natural din latex se extinde.

Cauciucul natural din latex este un material 100% natural realizat dintr-un fluid lăptos lipicios extras din arborele Hevea. Lichidul este rafinat in cauciucul maro/galben pe care îl cunoști de la suzete; un material super moale, elastic și rezistent, care seamănă foarte mult cu mamelonul moale al mamei.

Dar acesta trece printr-un proces natural de uzura afectat de influențe naturale precum lumina UV, aerul, saliva și căldura. Elasticitatea materialului permite tetinei să-și schimbe forma și dimensiunea din cauza sucțiunii puternice a bebelușului, ceea ce înseamnă că tetina în unele cazuri se poate extinde dacă nu este înlocuita la timp.

Unii copii nu vor accepta o suzetă diferită de cea cu care sunt obișnuiti. Așadar, dacă observati că suzeta se extinde, înlocuiți-o înainte ca cel mic să se obișnuiască cu dimensiunea mai mare a tetinei.

Înlocuiți suzetele

Recomandam inlocuirea suzetelor la fiecare 4-6 saptamani din motive de siguranta, igiena si deoarece tetinele din cauciuc natural, in unele cazuri, pot creste in dimensiune. Ori de câte ori observati o schimbare a materialului, suzeta trebuie înlocuită.

Suzetele din cauciuc natural trebuie înlocuite atunci când observați următoarele semne:

  • Modificări la suprafață
  • Modificări de dimensiune
  • Schimbarea formei
  • Ruperea materialului
  • Devine fragila sau lipicioasa

Înlocuiți suzeta imediat dacă observați oricare dintre aceste modificări. Când bebelușul are dinți, asigurați-vă că trageți tetina în toate direcțiile și verificati-o cu atenție înainte de utilizare. De asemenea, nu uitati, ca trebuie sa înlocuiți suzeta la primul semn de deteriorare.

My title page contents