La noi in casa, ciocolata e mereu pe tapet. Si cum e nevoie mereu de „ceva dulce”, am preferat sa gasesc o varianta buna si sanatoasa pentru fetele mele. Si credeti-ma pe cuvant: e un DELICIU!!!

 

Pun la topit pe bain marie un calup de unt de cacao (450 g) si vreo 200 de gr de unt de cocos. Cand amestecul s-a topit si s-a racit cat de cat, adaug ori miere ori xylitol ( zahar de mesteacan).

Prefer adesea ultima varianta, pentru ca e mai saraca in calorii.

Dupe ce amestec bine, adaug  migdale pisate sau nuci de macadamia date prin rasnita ( 200 de grame). De asemenea, poti adauga nuci sau alune de padure.

Apoi pun nuca de cocos rasa ( 250 de grame) sau hrisca germinata.

Culoarea de ciocolata o obtin cu ajutorul pudrei de roscove sau carob, pentru ca la noi acest tip de desert se doreste mai ales seara…si nu vrem sa alungam somnul, corect. Dar tu poti la fel de bine sa adaugi cacao.

Nu uita de condimente – vanilie si rom ( bio de preferinta), precum si de fructele uscate: merisoare, stafide, agrise.

E important sa obtii un amestec omogen. Daca e prea tare coca, poti pune cam 100 de ml de lapte de cocos.

Ulterior, torni continutul in fornme de silicon si bagi pentru o ora la congelator. Si yammy! E cea mai sanatoasa si mai buna ciocolata posibil!

 

My title page contents