Ciorbă de varză Savoy – pentru serile reci de iarnă

Ciorbă de varză Savoy - pentru serile reci de iarnă

Ciorbă de varză Savoy – un fel de mâncare cald și sățios, bogat în ingrediente autentice cu proprietățile lor benefice, vitamine și săruri minerale. Se prepară în mai puțin de o jumătate de oră și este ideală pentru serile reci de iarnă, cele în care mâncarea este ca un pansament pentru suflet dar și pentru corp.

Varză Savoy, paste, ulei, șalotă, morcovi, ierburi: nu ai nevoie de multe ingrediente pentru a aduce la masă o supă de varză suculentă, fierbinte și gustoasă. În versiunea noastră am adăugat și un ingredient suplimentar, slănină sau kaiser, pentru a îmbogăți și mai mult gustul acestui fel de mâncare sănătos și autentic.

Ciorbă de varză Savoy

Porții: 4

Pregătire: 10 minute

Gătire: 25 minute

Ai nevoie de:

400 g varză Savoy

120 g paste Ditalini rigati

100 g eșalotă

50 ml ulei de măsline extravirgin

50 g slănină/kaiser

1,5 l apă

1 morcov

Sare după gust

Ierburi aromatice după gust

Pregătești ciorbă de varză Savoy așa:

Începi pregătirea ciorbei cu tăierea eșalotei în bucăți subțiri. Apoi rumenești eșalota în ulei de măsline timp de 5 minute.

După acest timp, iei varza, îndepărtezi cotorul, o tai în fâșii, o speli și o dai deoparte.

Adaugi ierburile și fâșiile de varză în cratița cu șalotă, gătești timp de 5 minute și apoi torni apa. Între timp, tai kaiserul și morcovul în bucăți mici.

Odată ce apa a ajuns la punctul de fierbere, adaugi kaiserul, morcovul și pastele. Lași să fiarbă după timpul indicat pe pachetul de paste.

Ciorba este gata.

My title page contents