Reteta asta e magnifica. Si tot asa pot sa bag mana in foc ca acesta este cel mai delicios tort cu lamaie si cu mac pe care l-ai mancat vreodata. E o reteta pe care am pus-o in practica prima data, acum 6 ani. O reteta pe care am imprumutat-o de la Ina Tudoran.
E un tort sanatos, natural, cremos, delicios, acrisor si magic. E un amestec de gusturi care ii vor suprinde pe toti cei din familia ta.
INGREDIENTE
Pentru o forma de tort rotunda cu diametrul de 10-12 cm.
Blat
- 10-15 biscuiti vegetali
- 3 linguri unt de cocos topit
Cum faci? Mixezi biscuitii si untul de cocos topit in robot pana obtii o textura nisipoasa, care se va compacta. Apoi, transferi totul in forma de tort ( forma cu inel) si intinzi cu mana. Aplatizezi si aranjezi ca sa obtii un strat cat mai uniform. Bagi la frigider ( nu la congelator).
Crema
- 1/2 pachet tofu simplu (aproximativ 125 g). Eu am folosit uneori branza ricotta.
- 1 cana caju crud hidratat in apa peste noapte si scurs
- coaja si zeama de la 2 lamai mari sau 3 mici
- miere dupa gust
- 50 g unt de cacao topit (masurat insa inainte de topire)
- 2 lingurite lecitina granule topite sau agar agar ( are rolul sa lege crema)
- 2 linguri de mac
MOD DE PREPARARE
- Mixeaza toate ingredientele, cu exceptia untului de cacao si a lecitinei ( agar – agar),blenderului pana la omogenizare. Apoi, adauga lecitina si untul de cacao si continua sa mixezi. Vei vedea cum obtii cremozitate.
- Ulterior, in crema preparata, adauga macul si amesteca usor cu o lingura.
- Scoate blatul de la frigder si toarna crema deasupra.
- Apoi pune la congelator ca sa se intareasca.
- Cand e tare, scoate-l in forma si pune-l la frigider – pe raft – unde se va dezghetat.
- Apoi, spor la savurat. E divin!