„Cheia catre disciplina? Consecventa!”

Cheia catre disciplina

Un parinte care isi doreste sa isi disciplineze copilul are nevoie de o calitate cheie: consecventa! Ea este cheia catre disciplina si te va ajuta sa formezi caracterul copilului tau!

 

Un parinte consecvent ii ofera copilului sau o educatie corenta. Iata, potrivit Babycenter.com,  cateva metode prin care poti sa faci asta:

Alegeti prioritatile

Daca vrei ca cel mic sa te inteleaga si sa te asculte, incearca sa prioritizezi. Nu te apuca sa abordezi fiecare problema a disciplinei dintr-o data, pentru ca astfel nu vei reusi decat sa ii incurci pe cei mici. In schimb, cand totul se rezolva treptat, copilul tau va putea intelege unde, cand, cum si mai ales de ce a gresit.

Nu va functiona din prima zi

Potrivit Babycenter.com, in procesul disciplinei, cel mai bine este sa fii pregatita pentru o cursa lunga. Cel mic nu se va comporta imediat exact asa cum iti doresti. Specialistii sustin ca este nevoie de trei saptamani pentru ca un copil sa treaca peste comportamentul neadecvat. Schimbarea se va realiza, cu siguranta, insa nu in ritmul asteptat de tine.

Aminteste-ti mereu ceea ce ai de facut!

Scrie-ti memento-uri si notite care sa-ti spuna: „ Nu te enerva! ”; „ Incearca sa cooperezi!”; „ Nu ceda! ”. Chiar daca poate pare o metoda simpla, este eficienta! Pune aceste notite la vedere, acasa sau la birou! Citeste-le de cateva ori pe zi! Focuseaza-te pe ceea ce iti doresti si ce este important.

Gestioneaza corect timpul

 Sigur ca este tentant sa apelezi la un curs de bune maniere inaintea unei zile de nastere sau inainte de o vacanta pentru a preveni un comportament inadecvat al copilului in diferite situatii. Dar al tau copil are nevoie de timp pentru a internalize toate aceste valori si timpuri de comportament. In loc sa alegi sa-l educi inainte de un eveniment important, mai bine pregateste-l treptat si din timp. O cantitate mare de informatii si asteptarinu vor face altceva decat sa-l zapaceasca!

Daca alegi un timp potrivit, copilul se va obisnui treptat cu tot ce astepti de la el in ceea ce priveste comportamentul. Toata lumea are nevoie de timp si de practica, chiar si tu! Alege  un moment care sa-i ofere copilului timpul necesar de acomodare.

Abordeaza situatia cu multa rabdare

Asteapta-te ca pustiul tau sa opuna rezistenta! Disciplinarea copilului va fi o provocare, indiferent cat de constienta esti. Sau poate actiona bine pe moment, apoi intorcandu-se la vechile obiceiuri. Pastreaza-ti calmul si nu dispera! Acest timp de test este normal. Trebuie sa ramai concentrata si sa nu cedezi! Dupa ce accepti, aceste regrete temporare, ei vor fi mai putin frustrati si iti vor permite sa-i mentii pe drumul cel bun.

Actionati mereu in echipa!

Nu incerca sa gestionezi aceasta problema singura! Daca esti dispusa sa incepi o sesiune de disciplinare a copilui tau, pentru rezultate eficiente, ai nevoie de ajutor! Apeleaza la bunici, la tata, profesori sau bone. Toti trebuie sa aplice consecventa pentru a vedea rezultate. Daca tu adopti un anumit tip de comportament, ramai consecventa pentru a-l disciplina. Daca ceilalti membri ai familiei continua sa-i accepte prostiile si sa-l rasfete, el va fi dezorientat.

 

 

 

Adaptare din Babycenter.com

 

 

 

My title page contents