Chiar că este de bonton să consumi des EVA Ton

Chiar că este de bonton să consumi des EVA Ton

Dacă n-ar fi existat, tonul trebuia inventat! Din o mie de motive. Pentru că este un pește care, consumat, furnizează organismului o cantitate mare de acizi grași Omega-3 și Omega-6, adică grăsimi sănătoase. Apoi pentru că acesta conține și o cantitate impresionantă de seleniu, cu rol antioxidant, care protejează organismul de acțiunea radicalilor liberi. Și trebuie adăugat, neapărat, faptul că tonul este bogat în complexul de vitamine B, în vitamina D și proteine, fosfor, potasiu și magneziu.

Consumul de carne de ton ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare datorită acizilor grași, iar potasiul reglează tensiunea arterială. Tonul este ideal și pentru cei care vor să scadă în greutate, deoarece are puține calorii. Și după ce că oferă atâtea beneficii, mai are și un gust atât de bun!

Tonul este un pește care nu are un miros specific, pregnant, așa cum au multe alte specii de pești, ceea ce îl face potrivit să fie folosit în diverse combinații. Versatilitatea lui îl recomandă ca ingredient în multe tipuri de salate, dar în același timp poate înlocui în preparate toate celelalte tipuri de carne. Din EVA Ton în suc propriu sau EVA Ton bucăți în ulei vegetal se poate prepara musaca, dar se potrivește de minune și cu paste și sos de roșii. EVA Ton bucăți în ulei de măsline este ideal în salate, iar din EVA Ton mărunțit în ulei vegetal se pot face chiftele și în principiu orice preparat la care se folosește carne tocată, inclusiv plăcintă.

Plăcintă de ton cu ouă și ceapă verde

Ai nevoie de: pentru aluat – o jumătate de kilogram de făină, 100 ml ulei de măsline, 7 g Dolcela drojdie uscată instant, o linguriță de VEGETA Maestro Boia de ardei dulce, o jumătate de linguriță de sare, 100 g Podravka BIO roșii pasate, 100 ml apă caldă; pentru umplutură – trei conserve EVA Ton mărunțit în ulei vegetal, trei ouă fierte, 400 g Podravka BIO roșii pasate, doi ardei grași, trei legături de ceapă verde, două linguri de ulei de măsline, sare și VEGETA Maestro piper negru măcinat.

Cum se procedează:

Pui într-un bol făina, drojdia, boiaua și sarea, adaugi uleiul scurs din conserve, roșiile cuburi pasate și începi să frămânți adăugând apa călduță puțin câte puțin. Aluatul obținut trebuie să fie neted și elastic. Se acoperă cu un prosop curat și se lasă o oră la dospit.

Între timp se pregătește umplutura: în uleiul de măsline se călește ceapa tocată mărunt (inclusiv partea ei verde) cu ardeii tăiați cubulețe mici. Când s-au înmuiat se adaugă roșiile cuburi pasate și se fierbe până când compoziția se îngroașă. Se adaugă peștele din conserve, se potrivește gustul de sare și piper, se dă totul într-un clocot și se lasă la răcit. După ce s-a răcit se adaugă ouăle fierte tăiate mărunt și se amestecă bine, ca să fie compoziția omogenă.

Aluatul se împarte în două și se întind două foi. Tava se unge cu ulei de măsline, se așază prima foaie de aluat, se toarnă umplutura și se distribuie uniform, apoi se pune a doua foaie de aluat, deasupra. Se înțeapă cu furculița din loc în loc și se unge cu un ou bătut.

Plăcinta se coace în cuptor preîncălzit la 180 de grade, timp de aproximativ 45 de minute. Se servește rece!

 

 

My title page contents