Ingrediente:
- Ciolan de porc -1 buc ( aprox 1kg)
- Foi de dafin-2 buc
- Usturoi-2 catei
- Boabe de piper-4-5 buc
- Anason stelat-1 buc
- Boabe de ienibahar-3 buc
- Vin alb -1kg
- Miere de albine -2 linguri
- Sos de soia -50 ml
- Ulei -150 ml
- Varza -1 varza mica
- Ceapa-1 buc
- Morcov-1 buc
- Marar-1/2 legatura
- Cimbru – cateva fire
- Suc de rosii – 100ml
- Sare si Piper – dupa gust
Mod de preparare:
Ciolanul de porc1. Ciolanul se pune la fiert in vin, la care se mai adauga 1-2 cani de apa, boabele de piper, ienibahar, anasonul, foile de dafin, cateii de usturoi taiati feliute, si sare. Se fierbe aproximativ 2-3 ore la foc mic.
2. Amesteca mierea de albine cu sosul de soia si formeaza o compozitie omogena. Dupa ce s-a patruns bine ciolanul, asaza-l intr-o tava, apoi unge-l cu miere si sos de soia. Il introduci in cuptor aproximativ 20 de minute, la 180 de grade, cat sa capete o crusta aurie. Daca este cazul vei adauga si putina zeama in tava din cuptor.
Varza proaspata
1.Taie varza fasii subtiri si pune-o la fiert in apa (care sa acopere jumatate din cantitatea de varza).
Serveste ciolanul de porc alaturi de varza si putin hrean cu smantana!
2. Intr-o tigaie, caleste ceapa, morcovul si la sfarsit adauga mararul si sucul de rosii.
3. Dupa ce a inceput sa fiarba varza, adauga ceapa calita cu morcov, marar si sucul de rosii si lasa-le sa se fiarba bine, pana cand toata apa va scadea.
Pune si cateva fire de cimbru. Va fi gata in aproximativ 1 ora si 30 de minute.
Pofta buna!
foto svry/Shutterstock.com