Ingrediente:

  • Ciolan de porc -1 buc ( aprox 1kg)
  • Foi de dafin-2 buc
  • Usturoi-2 catei
  • Boabe de piper-4-5 buc
  • Anason stelat-1 buc
  • Boabe de ienibahar-3 buc
  • Vin alb -1kg
  • Miere de albine -2 linguri
  • Sos de soia -50 ml
  • Ulei -150 ml
  • Varza -1 varza mica
  • Ceapa-1 buc
  • Morcov-1 buc
  • Marar-1/2 legatura
  • Cimbru – cateva fire
  • Suc de rosii – 100ml
  • Sare si Piper – dupa gust

Mod de preparare:

Ciolanul de porc

1. Ciolanul se pune la fiert in vin, la care se mai adauga 1-2 cani de apa, boabele de piper, ienibahar, anasonul, foile de dafin, cateii de usturoi taiati feliute, si sare. Se fierbe aproximativ 2-3 ore la foc mic.
2. Amesteca mierea de albine cu sosul de soia si formeaza o compozitie omogena. Dupa ce s-a patruns bine ciolanul, asaza-l intr-o tava, apoi unge-l cu miere si sos de soia. Il introduci in cuptor aproximativ 20 de minute, la 180 de grade, cat sa capete o crusta aurie. Daca este cazul vei adauga si putina zeama in tava din cuptor.

Varza proaspata
1.Taie varza fasii subtiri si pune-o la fiert in apa (care sa acopere jumatate din cantitatea de varza).

Serveste ciolanul de porc alaturi de varza si putin hrean cu smantana!

2. Intr-o tigaie, caleste ceapa, morcovul si la sfarsit adauga mararul si sucul de rosii.
3. Dupa ce a inceput sa fiarba varza, adauga ceapa calita cu morcov, marar si sucul de rosii si lasa-le sa se fiarba bine, pana cand toata apa va scadea.
Pune si cateva fire de cimbru. Va fi gata in aproximativ 1 ora si 30 de minute.

Pofta buna!

foto svry/Shutterstock.com

My title page contents