Clatite. Pentru ca diminetile de vara care beneficiaza la micul dejun de o clatita delicioasa sunt mai faine si mai aromate. Iar Alina Stan de la Arome de poveste garanteaza. Azi, ea ne cadoriseste cu o reteta de clatite. Si nu orice fel. Clatite cu hrisca si sirop de artar.
INGREDIENTE CLATITE CU HRISCA SI SIROP DE ARTAR:
Cele de mai jos va ajung cam pentru 10 clatite.
-
100 gr faina hrisca
-
50 gr faina ovaz
-
un varf de cutit de sare
-
1/2 lingurita praf de copt
-
1 lingurita scortisoara
-
2 linguri ulei cocos
-
2 linguri zahar brut sau 2 linguri melasa
-
250 ml lapte soia bio
-
2 linguri ulei cocos pentru tigaie
-
banane, afine si zmeura pentru umplere
-
sirop artar sau alt indulcitor preferat
Bunatati de dimineata: Clatite. Clatite cu hrisca si sirop de artar
MOD DE PREPARARE CLATITE CU HRISCA SI SIROP DE ARTAR
- Pune intr-un castron faina de hrisca si faina de ovaz, sarea, prafulul de copt, scortisoara, uleiul de cocos, zaharul/melasa.
- Ulterior toarna laptele vegetal – treptat – si amesteca mereu ca sa incorporezi lichidul.
- Odata compozitia obtinuta, procedeaza astfel
- Pune la incalzit tigaia unsa cu ulei de cocos.
- Ia doua linguri din compozitie, intinde si lasa la copt un minut pentru fiecare parte – la foc mediu.
- Le poti servi cu sirop de artar, banane feliate, afine si zmeura.
Pofta buna la sanatate!
Reteta o poti vedea si AICI.https://aromedepoveste.ro/clatite-cu-hrisca-si-sirop-de-artar/