Pizza e delicioasa. Place atat celor mici, cat si celor mari. Si, uneori, poate fi salvatoare. Mai ales atunci cand nu ai nimic interesant de mancare prin casa.
Iata o reteta de aluat de pizza. Aici e baza, apoi reteta o poti duce in ce directie si stil vrei tu.
Ingrediente – pentru 4 persoane
1kg de faina
500 ml apa
50 gr drojidie
o lingurita de zahar
5 linguri ulei de masline
o lingurita de sare
Mod de preparare
Pe blatul de lucru, formezi un inel din faina. Apoi, la mijloc pui drojdia, apa, zaharul si uleiul de masline. Continui cu sarea pe care o presapri peste faina.
Iei putin cate putin din faina de pe margine, amestecand-o cu ingredientele de la mijloc. Framanti bine pana cand aluatul capata o consistena elastica. La final, pui aluatul intr-un castron, acoperi cu un stergar umed si lasi la crescut circa o ora, intr-un loc cald.
Se ia din castronul in care a crescut si se mai framanta un pic inainte de a se modela in forma dorită.
Sugestie
Dizolva drojdia in putina apa calda in care ai pus zahar.