Pizza e delicioasa. Place atat celor mici, cat si celor mari. Si, uneori, poate fi salvatoare. Mai ales atunci cand nu ai nimic interesant de mancare prin casa.

 

Iata o reteta de aluat de pizza. Aici e baza, apoi reteta  o poti duce in ce directie si stil vrei tu.

Ingrediente – pentru 4 persoane

1kg de faina

500 ml apa

50 gr drojidie

o lingurita de zahar

5 linguri ulei de masline

o lingurita de sare

 

Mod de preparare   

 

Pe blatul de lucru, formezi un inel din faina. Apoi, la mijloc pui drojdia, apa, zaharul si uleiul de masline. Continui cu sarea pe care o presapri peste faina.

Iei putin cate putin din faina de pe margine, amestecand-o cu ingredientele de la mijloc. Framanti bine pana cand aluatul capata o consistena elastica. La final, pui aluatul intr-un castron, acoperi cu un stergar umed si lasi la crescut circa o ora, intr-un loc cald.

Se ia din castronul in care a crescut si se mai framanta un pic inainte de a se modela in forma dorită.

 

Sugestie

Dizolva drojdia in putina apa calda in care ai pus zahar.

 

My title page contents