Cum poți preveni foliculita?

Toate femeile își doresc o piele fină și catifelată după epilare. Dar, uneori, rezultatul nu este cel la care te aștepți. Cel mai probabil și tu te-ai confrutat cu  puncte roșii sau inflamate și chiar fire de păr crescute sub piele.

 

Pe lângă aspectul inestetic și senzația neplacută, iritațiile riscă să provoace o inflamație subcutanată mai gravă, foliculita.

Inițial, acestă afecțiune se manifestă printr-o înroșire a rădăcinii firelor de păr, însoțită de durere și mâncărime. Foliculita apare când firul de păr nu mai poate penetra ultimul strat al pielii i sebumul împreunp cu bacteriile infectează folicul.

Pentru a evita să te confrunți cu o asemenea problemă integrează aceste trucuri in rutina ta de îngrijire.

Exfolierea este esențială pentru a evita agravarea iritațiilor după epilare.

„Exfoliază-ți pielea periodic pentru a îndepărta stratul de celule moarte și a ajuta firele să iasă la suprafață. În acest fel, vei reduce riscul foliculitei”, explică Nicoleta Ion, trainer Rica.

Hidratarea este de asemenea un pas pe care trebuie să îl ai constant în vedere, dacă vrei o piele netedă și fără probleme.

„O piele deshidratată are porii mici, închistați și firele de păr nu au putere să penetreze, pe când o piele hidratată are porii elastici și firul de păr poate ieși la suprafață mult mai ușor,”  mai adaugă esteticianul.

Senzația neplacută de după epilare se poate atenua și transforma în doar câteva secunde într-o senzație de răsfăț cu ajutorul loțiunilor post epilat. Acestea nu trebuie să fie grase și trebuie să se absoarbă foarte bine în piele, pe lângă senzația de calmare pe care o conferă.

Uleiul cu aloe vera de la Rica este special conceput pentru tipurile de piele cu probleme, cum este și cazul iritațiilor și intoleranțelor. Aloe vera are propietăți antibacteriene, antiinflamatoare și antimicrobiene, ceea ce îl transformă într-un aliat de încredere în preveniția și tratarea foliculitei.  În plus, planta ajută și  la refacerea foliculilor și hidratarea pielii.

O altă regulă importantă vizează tipul de ceară pe care îl folosești pentru epilare. Este foarte important să alegi o ceară adecvată tipului tău de piele (uscată, normală sau sensibilă).

Introdu in ritualul tău de înfrumusețare aceste trei obiceiuri și o să te bucuri de o piele frumoasă, cu un aspect catifelat!

 

My title page contents