cum să rămâi un părinte bun după divorț

Cum să rămâi un părinte bun după divorț? Afla care sunt secretele care te vor ajuta să îl faci pe cel mic fericit, chiar dacă nu mai are o familie întreagă!

 

Să îți crești copilul singur, după divorț, nu este ușor. Întotdeauna îți vei face griji legat de cât de mult și cum îl afectează pe cel mic despărțirea. Cum te vei purta cu fostul soț și mai ales cum va arata viața  de părinte singur. Ce  vei face dacă îți vei dori să te recăsătorești. Iată mai departe, potrivit Huffingtonpost.com, cum poți să rămâi un părinte bun după divorț:

Cum să rămâi un părinte bun după divorț? Iată 17 sfaturi care te vor ajuta:

 • Nu vorbi urât despre celălalt părinte. Niciodată! Este important să fiți modele bune pentru copilul vostru. De aceea nu trebuie să îi spui celui mic care sunt motivele pentru care tu și partenerul nu v-ați înțeles și nici să fii răutacioasă. Să îl critici în prezența copilului. Indiferent care a fost problema dintre voi, cel mic nu are nicio vină!
 • Fii constantă în absolut tot ceea ce faci! Fii mereu veselă, petrece timp cu cel mic și fă-l să râdă!
 • Mereu când vrei să îl critici pe fostul partener gândește-te la următorul lucru: copilul tău este 50% din fostul soț, iar atunci când îl jignești pe el, îți insulți și propriul copil.
 • Cum să rămâi un părinte bun după divorț? Fii sinceră cu cei mici, într-un mod cât mai apropiat vârstei.

 • Acordă-le întotdeauna dragoste și suport. În perioada divorțului și în lunile precedente este important să fii prezentă în viața copilului tău. Nimic nu se compară cu dragostea și încrederea pe care un părinte i le oferă copilului lui.

Cere ajutor!

 • Apelează la ajutorul unui terapeut în timpul divorțului și după. Este foarte posibil ca cei mici să refuze să își exprime sentimentele în fața ta sau a fostului tău soț. Tocmai de aceea, prezența unei persoane „din exterior” va fi de mare ajutor. Copilul s-ar putea să fie mult mai deschis și dornic să își spună sentimentele, mai ales că va fi lângă cineva străin și detașat de situație.

Adulți!

 • Comportați-vă ca adulții! Între tine și fostul partener vor interveni tot felul de situații neplăcute, iar în funcție de motivul despărțirii, vor exista și anumite frustrări. Încearcă să nu îți verși nervii sau să acționezi impulsiv și imatur în fața copiilor.

2 părinți

Timpul lor

 • Acordă-le copiilor timp egal cu fiecare părinte. Nu doar că cei mici merită să stea în mod egal cu fiecare părinte, însă au și nevoie de afecțiune maternă și paternă în același timp!
 • Empatizează cu copilul tău! Respectă-i sentimentele și ascultă-l atunci când îți spune ce temeri are. Încurajează-l să fie sincer cu tine și nu îl judeca indiferent ce păreri, sentimente sau întrebări are el pentru tine!

Copilul e primul!

 • Pune întotdeauna nevoile copilului pe primul loc! Absolut tot ce trebuie făcut este în interesul celui mic. Chiar dacă tu nu îți dorești să îl revezi pe fostul soț la o plimbare prin parc, la ședința cu părinții sau la serbarea de la grădiniță. Nu îi interzice accesul. Da, vizitele fostului soț, mai ales la scurt timp după divorț, pot fi neplăcute. îCel mic nu are nicio vină, iar dacă pe el prezența tatălui îl bucură, nu trebuie să îi răpești tu această plăcere!

Fiți PRO copil!

 • Tu și fostul soț ar trebui să ajungeți mereu la un consens în ceea ce privește copilul! Uneori, cel mic va avea nevoie de o lecție de la amândoi. Tocmai de aceea, cel mai bine este să aveți păreri asemănătoare!
 • Nu îți sacrifica viața pentru o întrecere cu fostul soț! Cel mic îți va aprecia eforturile mai devreme sau mai târziu!

Alegeri

 • Dacă îl lași pe cel mic să aleagă cu cine vrea să locuiască, nu îl face să se simtă vinovat pentru alegerea făcută!
 • Amintește-ți mereu: copiii nu sunt vinovați pentru situația în care vă aflați tu și fostul tău soț!

Fără șantaj!

 • Nu folosi niciodată copiii ca pe o armă sau pentru șantaj! Și niciodată nu îl insulta pe fostul partener în fața copiilor sau într-un loc în care aceștia ar putea auzi!
 • Cum să rămâi un părinte bun după divorț? Iubește-ți copiii mai mult decât îți urăști fostul soț!

 

My title page contents