Cum te lupti cu raul de miscare?

Cum te lupti cu raul de miscare? Mie imi place la nebunie sa merg cu masina. Imi place sa conduc si imi place sa evadez. Si as face-o mai des, insa in ultima vreme am niste impedimente sufletesti. Unul dintre copiii mei are rau de masina. Si atunci mi se face groaza de drumurile cu masina. Pentru ca trebuie sa fiu mereu pe faza, mereu cu punga pregatita, mereu atenta si mereu restrictiva. Si e foarte obositor sa fac asta.

Ma iau de cap sa vad de cat de rau ii e copilului si mi-ar placea sa o pot scuti de acest chin. Am incercat Cocculine, am incercat bratari impotriva raului de masina, ulei Mal au coeur.  Si totusi, starea de rau exista si nimic nu ii face fata cum trebuie.

Am citit si caut solutii despre cum sa combat aceasta afectiune. Si ca sa pot face asta, e nevoie ca mai intai de toate sa stiu in ce consta. Raul de miscare se traduce prin lipsa de comunicare intre ochi si urechi. Atunci cand apare o nepotrivire intre informatiile senzoriale de la ochi si urechi (cat si alti receptori ai echilibrului

Si am aflat ca aceasta stare apare in mod special la copii, al caror mecanism de echilibru este mult mai sensibil decat cel al adultilor.

Explicatia pentru raul de miscare

Urechea interna este responsabila de echilibrul corpului. Si iata ca exista doua tipuri diferite de echilibru: echilibru static si echilibru dinamic.  Echilibrul static gestioneaza orientarea capului si a corpului in raport cu podeaua, in timp ce echilibrul dinamic gestioneaza orientarea capului si a corpului in raport cu miscarile bruste. Si uite asa orice lucru care perturba aceasta relatie normala este cea aduce cu sine raul de miscare.

Tot citind si analizand, am descoperit ca exista cateva trucuri care te ajuta sa diminuezi sau sa eviti raul de masina.

Si desi credeam ca e mai bine sa calatoresti pe burta goala, aflu ca dimpotriva oirce masa, oricat de saraca in calorii te poate ajuta. Apoi, se pare, ca lichidele cu un continut ridicat de proteine sunt mai bune decat cele cu un continut ridicat de carbohidrati.

Remedii pentru raul de miscare

Un alt atuu pe care sa mizezi este ghimbirul.

Pe langa Cocculine, se pare ca mai exista si alte remedii homeopate impotriva raului de masina E important insa sa luati doza inainte de a pleca, dar si inainte de calatorie. Recomandari: Cocculus sau Tabacum (  daca si cele mai mici miscari va provoaca greata sau voma, daca transpirati si sunteti palizi).

Farmacistii recomanda medicamentele care contin hioscina hidrobromid si care trebuie administrate inaine de calatorie ca sa aiba efect. Remedii special create pentru copii sunt din JoyRides (pentru copiii de peste 3 ani) si Junior Kweels (pentru copii de peste patru ani), dar care nu se gasesc la noi in tara. Le puteti cumpara, eventual, cand calatoriti in afara.

Si iata ca mai exista si alte drame: un antihistaminic cu efect sedativ cum ar fi Fenergan sirop (pentru copii de peste doi ani.).

Pe de alta parte noi folosim Nux Vomica 9CH si Rescue Remedies. Dar inca mai caut. Si va tin la curent.

My title page contents