Cum vrei sa arate tenul tau?

Este una dintre intrebarile pe care le adresez atunci cand fac analiza tenului inainte de tratamentul facial, iar raspunsurile cele mai frecvente, care exprima de fapt nevoia principala a tenului, sunt urmatoarele: mai proaspat, mai curat, mai tanar.

Imi doresc un ten mai proaspat

In acest caz, tenul arata obosit, tern si lipsit de vitalitate. Poate fi la fel de bine un ten uscat sau gras, iar modalitatea cea mai eficienta pentru a-i reda prospetimea este exfolierea enzimatica sau cu acizi din fructe. Aceste tipuri de exfoliere indeparteaza intr-un mod neagresiv celulele moarte si excesul de sebum, catifeleaza si stimuleaza regenerarea pielii. Poti pentru un tratament facial cu Lacto Flora Peel sau poti folosi acasa, o data pe saptamana un produs cu enzime din fructe.

Imi doresc un ten mai curat

Acesta este cazul tenului gras, cu pori dilatati, cu exces de sebum, un ten care este predispus la eruptii si acnee. Deoarece tendinta persoanelor care au tenul gras este de a folosi produse astringente in exces, primul pas ar fi sa ceri sfatul unui specialist (dermatolog sau esteticiana) care sa te ajute sa alegi o rutina de ingrijire corespunzatoare.

Renunta la tentatia de a curata singura porii, eliminand astfel aparitia infectiilor. Exfolierea saptamanala este un pas important in controlul sebumului si in acest scop o exfoliere saptamanala cu un produs cu enzime naturale ii va da pielii si un plus de luminozitate.

De asemenea, deloc de neglijat sunt beneficiile enorme pe care un tratament facial profesional le poate aduce acestui tip de ten: curatare in profunzime a porilor, aplicatie de seruri cu rol de inhibare a productiei de sebum, aplicare de masti care calmeaza si repara tenul.

Imi doresc un ten mai tanar

Aceasta este dorinta femeilor trecute de 30 de ani, care au observat aparitia primelor riduri si reducerea fermitatii pielii. Solutia in acest caz este un ingredient care ar trebui sa devina indispensabil din rutina de ingrijire: retinolul, un derivat de vitamina A cu puternice efecte regenerante si de intinerire a pielii. Ridurile se estompeaza si creste tonusul pielii. Poti opta pentru un tratament facial cu Microretinol. Retinolul are o dubla actiune: exfoliaza adanc pielea, diminuand astfel din volumul si adancimea ridurilor si lupta impotriva oxidarii celulare, stimuland in acelasi timp productia de colagen si elastina.

Da, este posibil sa arati cu 5-10 ani mai tanara daca acorzi tenului tau atentia pe care o merita.

foto: Shutterstock.com

My title page contents