Curatenia de primavara nu e o corvoada

Curatenia de primavara nu e o corvoada. Sau in niciun caz, ea nu trebuie privita asa. Stim ca, pentru multe femei curatenia de primavara nu este altceva decat o munca epuizanta. Zile la rand, casa trebuie luata la dereticat, si asta inseamna mult efort si mult timp.  Dar ce ai zice daca ai schimba perspectiva din care privesti lucrurile? Curatenia de primavara este o oportunitate sa reinnoiesti energia casei tale, dar si a ta.

 

Un nou inceput cu recunostinta!

Mari Kondo, consultant in organizarea casei, ne sfatuieste sa abordam curatenia de primavara, ca un exercitiu de recunostinta pentru lucrurile, care ne-au facut iarna mai usoara, si sa ne pregatim pentru un nou inceput. Este un reset pentru casele si mintile noastre.

In lunile de iarna am folosit dormitoarele si camerele de zi mai mult, cuibarindu-me sub paturi calduroase, iar vremea insorita este oportunitatea perfecta sa acordam atentie acestor spatii, care ne-au fost de un real folos. De asemenea, este momentul sa facem si unele schimbari de natura practica – haine mai subtiri si pantofii iau locul puloverelor, fularelor si cizmelor.

Fa-ti drum spre locurile mai putin accesibile!

Primavara, trebuie sa acordam o atentie sporita detaliilor atunci cand facem curatenie. Este important sa miscam mobila si sa aspiram in locurile in care de obicei nu ajugem. Acelasi lucru se aplica si in cazul prafului. Trebuie sa ajugem cu carpa in locuri greu accesibile.

Repara!

Cu ocazia curateniei de primavara. trebuie sa ai in vedere si micile reparatii necesare in casa. O usa care scartie, un sertar de la un dulap, o pata care trebuie curatata de pe covor. Fa un inventar ale acestor lucruri si repara-le. Daca raman stricate iti vor generare sentimente de frustrare de cate ori vei avea nevoie sa le folosesti. Dupa ce toate vor fi la locul lor, reparate si aranjate, vei avea un sentiment de liniste petrecand timp la tine acasa.

Fii constienta de faptul ca locuinta este singurul spatiu asupra caruia ai deplina influenta. La birou, in oras, suntem expusi structurii estetice inchipuite de alte persoane. De aceea, este important sa fii recunoscatoare pentru spatiul in care traiesti si sa il infuzezi cu bucurie.

 

My title page contents