Do and Don’t – in uscarea si stilizarea parului acasa

Do and Don’t – in uscarea si stilizarea parului acasa

Do and Don’t – in uscarea si stilizarea parului acasa. Ritual de ingrijire a parului  pentru acasa. Un par frumos este in primul rand un par curat. Un par ingrijit si sanatos. Dar tu stii oare cum sa iti ingrijesti parul ca la carte? Cum sa il speli, cum sa il stilizezi? Exista un ritual corect pe care sa il executi dupa ce ti-ai samponat coama?  Tu stii cum sa iti usuci parul corect? Cum sa il stilizezi? Iata cateva sfaturi de la Arabella Zadic, stilist Wella Professionals Romania.

 

Gresit: Inainte de a-l usca, multe doamne isi freaca puternic parul cu prosopul. E o greseala grava! Deoarece, aceasta actiune afecteaza iremediabil suprafata firului de par, facandu-l casant si fragil.

Corect: Abordarea corecta este aceasta:  tamponeaza usor parul cu prosopul ca sa elimini excesul de apa, de sus in jos, spre varfuri.

Gresit: Nu iti strange parul in coada atunci cand e ud. Si mai ales, nu cu un elastic. De ce? In acest stadiu firul de par este extreme de sensibil si se poate rupe foarte usor. Uscati-l mai intai, aplicati o lotiune usoara dupa care il puteti strange.

Corect: Foloseste produsele potrivite tipui tau de par. De exemplu, un fir subtire are nevoie de produse light, care se pulverizeaza si ofera volum. Pe de alta parte, un par rebel, gros, greu de domolit are nevoie de un produs cremos ce ofera hidratare si control. Cum si cand le folosesti? Musai pe parul umed! Ca sa te bucuri de o distribuire mai uniforma a acestora.

Corect: Aplica intotdeauna un produs cu protectie termica pe parul uscat, inainte de a folosi placa sau ondulatorul. Si nu vorbim de o chestiune de alegere, ci de o obligatie! Altfel, parul va fi supus unui soc termic foarte mare si isi va pierde hidratarea. Urmarea? Un par extrem de uscat, care se va rupe.

Gresit: Nu folosi cantitati prea mari de produs de styling. De ce? Pentru ca acestea, iti vor incarca parul si il vor face gras si tinuta.

 

My title page contents