Grupul EOS și International Finance Corporation – un nou parteneriat în domeniul creditelor neperformante în valoare de 129 de milioane de euro

Grupul EOS și International Finance Corporation - un nou parteneriat în domeniul creditelor neperformante în valoare de 129 de milioane de euro

Grupul EOS și International Finance Corporation – un nou parteneriat în domeniul creditelor neperformante în valoare de 129 de milioane de euro – Grupul EOS și International Finance Corporation (IFC), membră a Grupului Băncii Mondiale, anunță un nou parteneriat pentru zona Europei de Est în valoare de 129 de milioane de euro.  Actuala colaborare presupune extinderea cooperării în domeniul creditelor neperformante din Serbia, Bosnia și Herțegovina și România.

Volumul investițiilor derulate de EOS și IFC se va ridica la 129 de milioane EUR pe o perioadă de trei ani și va consta în preluarea de credite neperformante garantate cu ipotecă acordate IMM-urilor și persoanelor fizice, dar și în gestionarea activelor creditelor neperformante și a creditelor ipotecare.

„Prin această cooperare, ne consolidăm activitatea în Europa de Est și ne intensificăm activitățile în calitate de investitor sustenabil pe piața creditelor neperformante”, subliniază Carsten Tidow, membru al Consiliului de Administrație al Grupului EOS responsabil pentru Europa de Est.  Și tot el adaugă: „în cadrul noii colaborări cu IFC, vom lua în considerare atât factorii de mediu, sociali, dar și pe cei de conducere corporativă în selectarea și prelucrarea creditelor neperformante.”

Avantajele parteneriatului dintre EOS și IFC? Băncile sau investitorii vor primi lichiditate prin vânzarea de credite neperformante și imobiliare către noul consorțiu, ceea ce le permite finanțarea de noi împrumuturi. Un alt atuu? Cooperarea dintre EOS și IFC facilitează normalizarea obligațiilor consumatorilor care se află în situație de neîndeplinire a obligațiilor. Prin urmare, asumarea unui rol semnificativ în sprijinirea și promovarea economiei în țările țintă ale cooperării este un obiectiv cheie al cooperării.

În România, EOS are 450 de angajați, iar la nivel mondial numărul celor din echipă depășește 6.000 de persoane. În 2021, compania a derulat afaceri în valoare de 56 de milioane de lei, iar în 2022 se așteaptă la o creștere a cifrei de afaceri de până la 10%.

Colaborarea dintre EOS și IFC în  achiziționarea și prelucrarea creditelor neperformante a început din 2010 pe alte piețe internaționale din regiune.

 

Despre IFC

IFC – membru al Grupului Băncii Mondiale – este cea mai mare instituție de dezvoltare globală axată pe sectorul privat de pe piețele emergente. Lucrăm în peste 100 de țări, folosindu-ne capitalul, expertiza și influența pentru a crea piețe și oportunități în țările în curs de dezvoltare. În anul fiscal 2022, IFC a finanțat o valoare record de 32,8 miliarde de dolari către companiile private și instituțiile financiare din țările în curs de dezvoltare, valorificând puterea sectorului privat pentru a pune capăt sărăciei extreme și pentru a stimula prosperitatea comună, pe măsură ce economiile se confruntă cu impactul crizelor globale.

Pentru mai multe informații, vizitați www.ifc.org.

Despre Grupul EOS

Grupul EOS este un investitor și furnizor de servicii de top bazat pe tehnologie în industria de gestionare a creanțelor. Cu o experiență de peste 45 de ani, EOS lucrează cu aproximativ 20.000 de clienți din 25 de țări (începând cu: anul fiscal 2022/23) din întreaga lume, oferind servicii inteligente pentru toate nevoile lor de gestionare a creanțelor. Principalele sale sectoare vizate sunt sectorul bancar, imobiliar, telecomunicațiile, utilitățile și comerțul electronic. EOS are peste 6.000 de angajați și face parte din Grupul Otto.

 

Pentru mai multe informații despre Grupul EOS, vă rugăm să vizitați www.eos-solutions.com

 

My title page contents