Herculum Spa – puterea apelor termale de la Afrodita Resort & SPA

Herculum Spa - puterea apelor termale de la Afrodita Resort & SPA

Herculum SPA este un nou punct pe harta spa din România. O locație care vorbește despre gloria și puterea binefăcătoare a apelor sulfuroase de la Băilor Herculane. Declarată acum 130 de ani drept cea mai frumoasă stațiune baleno din Europa, Băile Herculane, prin Afrodita Resort & Spa, își deschide porțile către turiștii aflați în căutarea terapiilor vindecătoare.

 

Inaugurat în 2019, Herculum Spa se află în cadrul Hotelului Afrodita Resort & Spa din Băile Herculane. Locația dezvăluie un concept unic, creat prin folosirea resurselor naturale specifice zonei. Acestea au fost integrate în tratamentele  spa, într-o formă unică, inovatoare, creată strict  pentru această destinație spa.

Istorie si modernitate

Herculum SPA propune o abordare modernă, pornind de la istoria locului ce stă sub amprenta culturii romane și a efectelor terapeutice ale apelor termo-sulfuroase. Pentru că, da, apele termo-minerale sunt cele care au creat reputația unică a stațiunii Băile Herculane.

Apa se infiltrează în subteran și pătrunde până la adâncimi între 1000 şi 2000 metri. Se încălzește până la 190°C, după care urcă la suprafaţă, unde izbucneşte sub formă de izvoare. Temperatura apei este în medie între 35°C și 45°C, dar în unele cazuri ajunge până la 62°C. Apa are un grad de mineralizare înalt – rezultat al acţiunii apelor fierbinţi asupra rocilor străbătute în drumul de întoarcere la suprafaţă.

Herculum Spa via Termele lui Hercule

E bine să aflați că istoria spune ca Termele lui Hercule au fost construite aici, imediat după cucerirea Daciei de către romani. Și da, la Băile Herculane putem găsi și azi câteva dintre vechile terme romane de altădată. De aceea, Herculum Spa de la Afrodita Spa Resort mizează pe istorie și pe puterea vindecătoare a zonei. Inaugurat la începutul anului 2019, după o majoră intervenție asupra design-ului și conceptului, centrul Wellness & SPA a reușit să transpună în detaliile arhitecturale amprenta naturală de pe Valea Cernei.

Spa-ul este alimentat în zona pentru tratamente balneo de un izvor propriu de apă termală minerală, concentrată în sulf, cu pH optim pentru piele, oferind posibilitatea de terapii balneare. Și povestea nu se oprește aici. Herculum SPA duce mai departe legenda de pe Valea Cernei. Aici, regăsim o saună neagră care re-aduce în actualitate „smoke sauna”, dar pune în valoare și pinul negru, o particularitate a locului. Apoi, tot aici, poți descoperi sauna cu „Ierburile Afroditei”. Atuul ei?  Aromele afrodisiace obținute printr-un mix special de plante, rețetă mostenită de la însăși zeița frumuseții, ce activează simțurile și oferă o stare de beatitudine. Etapa următoare? O  saună cu sare și una cu infraroșu. Toată această suită de facilități face parte dintr-un circuit Spa de detoxifiere, care este completat de piscine, zone de relaxare și camere de tratament.

Wellness la Herculum SPA

Herculum SPA mizează pe puterea vindecătoare a apelor termale sulfuroase și în cadrul tratamentelor de recuperare și prevenție pentru afecțiuni reumatismale, dermatologice. Acestea sunt completate de servicii de fizioterapie, hidroterapie, kinetoterapie, electroterapie și masaj. Tratamentele oferite sunt personalizate de către medicul centrului, în urma unei consultații de specialitate, iar gama de terapii include electroterapie, elongații, băi galvanice, duș subacval, împachetare cu termogel, kinetoterapie. Toate acestea sunt efectuate cu aparatură de ultimă generație.

La Herculum Spa, nu sunt uitați nici părinții și copiii. Ei se pot bucura în două spații de joacă, unul interior și unul exterior, o zonă de aqua splash se află în construcție în zona piscinei interioare.

Tu ce planuri ai? Când vii să te bucuri de viața la Herculum Spa? Află mai multe pe www.afroditaresort.ro. Te așteptăm la Băile Herculane, pe Str. Complexelor, Nr.2.

My title page contents