Împachetări cu nămol

Nămolul este utilizat cu succes în tratarea afecțiunilor reumatice, atenuarea durerilor, detoxifiere și multe alte afecțiuni. Un lucru mai puțin cunoscut? Poți apela la împachetări și tratamente pe bază de nămol pentru a trata afecțiuni dermatologice, dar și pentru o piele impecabilă!

Suzana Pretorian, doctor balneolog în cadrul in cadrul Danubius Health Spa Resort Sovata, ne spune care sunt beneficiile nămolului asupra pielii.

1. Hidratează pielea

“Nămolul sapropelic extras din Lacul Ursu Sovata aplicat în strat subțire pe piele, are efect emolient, de hidratare și de regenerare (inclusiv antirid). Acesta exfoliază și detoxifică, astfel pielea devine catifelată, luminisoasă și întinerită,” explică medicul balneolog.

2. Ajută la absorbția mineralelor în organism

Un alt avantaj al împachetărilor cu nămol? Ajută la absorbția mineralelor în organism!

“Nămolul conține numeroase minerale, vitamine, substanțe coloidale și biostimuline. Acestea sunt bune atât pentru piele, cât și pentru organism. Acesta are și proprietăți termale, ceea ce înseamnă că atunci când este aplicat îmbunătățește absorbția mineralelor în piele. De asemenea, procedura intensifică activitatea antiinflamatorie în organism,”

3. Are efect cicatrizant

În cazul persoanelor care suferă de acnee sau se confruntă cu exces de sebum, nămolul aduce luminozitate tenului, ajută la vindecarea rănilor și are efect cicatrizant. “Micile leziuni și inflamații sunt resorbite prin efect antibacterian, antiinflamator și cicatrizant. Nămolul nu se aplică la nivelul feței, din cauza riscului de iritare (conținut foarte mare de sare)”, mai explică specialistul Danubius Health Spa Resort.

Tratamentele cu nămol pot fi de mare ajutor în cazul unoe afecțiuni dermatologice. Nămolul poate fi folosit  pentru a ameliora dermatita atopică, eczeme cronice și psoriazis.

4. Are efect anti-aging

Pe lângă faptul că îți înfrumusețează pielea și îi redă elasticitatea, acest tratament are și efect anti-aging!

“Nămolul are proprietăţi anti-aging datorită efectului său de regenerare. Acesta exfoliază și uniformizează textura tenului, prevenind apariția ridurilor. Împachetarea cu nămol are efect de regenerare şi astfel, pielea arată mai luminos,” mai dezvăluie Suzana Pretorian.

Te-am convins câte beneficii și atuuri are nămolul de Sovata? Dacă da, atunci, hai și tu să vezi și să experimentezi terapiile cu nămol la Danubius Health Spa Resort Sovata. Află mai multe detalii aici. Ne gasesti pe str Trandafirilor nr 111, Sovata – Bai.

My title page contents