În sardine ai și savoare, și vitamine! Daca e iarnă, stăm mai mult în casă și nu ne prea vede soarele. Bine, câtă vreme suntem la serviciu și stăm în spații închise, nici vara nu ne vede suficient de mult. Din aceste motive foarte multe persoane au un deficit semnificativ de vitamina D și nici măcar nu știu acest lucru.
Dincolo de faptul că depozitul de vitamina D este epuizat, iarna nu ne prea asigurăm nici necesarul de celelalte vitamine, pentru că alimentația din perioada rece nu include la fel de multe legume, verdețuri și fructe ca în celelalte anotimpuri. De aici starea de oboseală accentuată, ceața mentală și insomnia, dar și răcelile repetate, semn că sistemul imunitar este puternic afectat.
Este mai simplu decât crezi să îi oferi organismului tău un aport de vitamine. Și nu doar simplu ci și gustos, făcând-o prin intermediul alimentației. Îți facem o propunere de nerefuzat: să înlocuiești carnea (fie albă sau mai ales roșie) de la o masă, cu pește. Mai exact cu sardine. De ce cu sardine? Pentru că sunt o sursa excelentă de nutrienți și, sub formă de conservă, sunt accesibile ca preț. Proteinele, acizii grași Omega-3 și vitamina D din EVA Sardine în ulei vegetal, EVA Sardine în ulei vegetal cu lăâaie, EVA Sardine în ulei de măsline, EVA Sardine în ulei vegetal cu ardei iute sau EVA Sardine în sos tomat fac din acestea un aliment gustos și cu adevărat sănătos. Sardinele EVA sunt selectate cu atenție din Marea Adriatică și pot fi folosite ca fel de mâncare principal delicios ca atare, sau în prepararea unor salate sau a unor feluri de mâncare mai complexe.
Cum știm că duci o lipsă acută nu doar de vitamina D dar și de timp, îți propunem varianta cea mai rapidă și mai ușoară de a avea o masă sățioasă și plină de vitamine: salata cu sardine. Salată însemnând fie salată verde sau salată iceberg, fie rucola sau baby spanac. Ori toate la un loc! Adaugă acestor verdețuri neprețuite o conservă de sardine, stoarce o jumătate de lămâie sau lime peste ele și răsfață-te așa cum meriți cu un preparat absolut delicios.