Vara e inca aici si eu zic sa ne bucuram de ea cat o avem. Sa o sarbatorim cu deserturi sanatoase si aromate. Cu gusturi fine si imagini spectaculoase. Aici, este una dintre primele retete de inghetata de fructe raw pe care le-am pus eu in practica. Este reteta Corneliei Marin de la Fibrio.
INGREDIENTE INGHETATA DE FRUCTE DE PADURE
- 200 – 250 gr fructe de padure – zmeura, mure, afine
- 200 – 250 ml lapte de canepa sau lapte de cocos
- 20 – 30 ml ulei de cocos
- un baton de vanilie
- 150 – 180 gr nuci macadamia ( poti folosi caju, migdale decojite, brazilia)
- 150 – 170 gr sirop de agave (puteti folosi miere, sirop de yacon, extract de stevia)
- o lingura de lecitina lichida
- un varf de sare Himalaya
MOD DE PREPARARE
- blendeaza toate ingredientele, mai putin uleiul de cocos si lecitina. Pe acestea le adaugi la final.
- Cu cat ai un blender mai puternic, cu atat vei obtine o inghetata mai cremoasa
Nu te tine departe de fructele de padure pentru ca sunt extrem de sanatoase. Ele te ajuta din plin sa tratezi infectiile urinare. Totodata, fructele de padure contin grasimi sanatoase si ajuta la mentinerea sanatatii creierului.
Pofta buna!