Trucuri utile pentru întoarcerea copiilor la școală, după vacanță: cum eviți stresul și agitația din prima zi?

Întoarcerea copiilor la școală reprezintă un moment important, mai ales atunci când se află la o vârstă destul de fragedă!Tocmai de aceea, ar fi bine să știi cum să te comporți cu cel mic atunci când a trecut vacanța.

Când iau o pauză mai lungă de la școală, ca în cazul vacanțelor, cei mici își ies complet din ritm, iar acest lucru poate cauza probleme. Printre acestea se numără trezitul dimineața, lipsa de chef pentru începerea temelor și mai ales lipsa de răbdare în cazul temelor.

Cum faci?

Dacă îți dorești să eviți nervii atunci când vine vorba de întoarcerea copiilor la școală, ai putea să începi să îi pregătești cu câteva zile înainte:

Întoarcerea copiilor la școală și trezitul de dimineață!

Dimineața de luni poate să fie una dintre cele mai grele zile din săptămână, mai ales după vacanță. Copiii tăi se vor plânge câteva minute bune atunci când vei merge peste ei în cameră, sau, mai rău, nu vor reuși să se trezească la timp.

Trucuri utile

Chiar dacă pare greu pentru tine, cel mai bine este să îi trezești devreme cu câteva zilei înainte să înceapa școală. Puteți începe să faceți repetiții pentru ziua cu pricina, iar dacă îți e teamă că cei mici nu se vor odihni suficient îi poți culca mai devreme seara, sau poți apela la somnul de după amiază.

Începeți să vă treziți devreme treptat și scurtează-le timpul pentru somn, dimineța, cu câte o jumătate de oră în fiecare zi. Astfel, ei se vor obișnui mai ușor cu ora la care trebuie să se trezească când începe școala.

Discutați despre întoarcerea copiilor la școală!

Poate părea una dintre cele mai banale metode, dar este și extrem de folositoare. Dacă vei discuta cu copilul tău despre începerea școlii, el va fi mai conștient de faptul că trebuie să își reintre în ritm.

Alocă, în fiecare zi, după Revelion spre exemplu, câteva minute în care stați de vorbă. Spune-i cât de bine v-ați simțit împreună în vacanță și cât de mult te-ai distrat alături de el. Apoi, treci la un subiect mai serios, și anume întoarcerea la școală.

Fă-l pe cel mic să înțeleagă, cu vorbe blânde, că oricât de mult v-ați distrat, el trebuie să se întoarcă la școală și că ritmul lui de viața, trezitul de dimineață și temele se vor întoarce la rutina zilnică.

Temele vor face întoarcerea copiilor la școală mai ușoară!

Când vorbim despre copiii de școală, unul dintre cele mai importante aspecte este exercițiul! În vacanțe, este important ca cei mici să nu își iasă din ritm. Altfel, activitatea lor de la școală va avea de suferit. Dacă mintea nu este antrenată, cel mai probabil ei vor uita toate lucrurile pe care le-au învățat în timpul anului școlar, iar întoarcerea la tabla înmulțirii și la conjugarea verbelor va denei mai dificilă.

În schimb, în vacanță, vă puteți rezerva câteva ore în care să vă ocupați de teme și exerciții. Mai mult decât atât, în zilele în care copilul este plictisit, puteți repeta și sporturile la care merge: în cazul în care ai o fata, puteți încerca împreună mișcările de la școala de dans, iar dacă ai un băiat, tu și soțul tău puteți merge cu el în parc, unde veți exersa mișcări de la fotbal!

O ultimă excursie înainte de începerea școlii îți poate ușura situația!

Dacă vezi că cel mic este trist în ultimul weekend din vacanță, este cazul să îi oferi puțină distracție. Îmbunătățește-i starea de spirit și ajută-l să treacă peste momentul greu cu o excursie.

Grup si familie

Mergeți toți la un film pe care își dorea să îl vadă la cinema sau plănuiți o excursie la un parc de distracții. În majoritatea orașelor din țară sunt amenajate zone de tip parc de distracții, așa că îți va fi și ușor să le găsești.

O plimbare prin parc, cu bicicleta, în cazul în care vremea vă permite este o altă idee, iar dacă întreaga familie știe, vă puteți opri și la patinoar. Dacă cel mic este un fac, puteți încerca și alte sporturi de iarnă pentru copii.

Întoarcerea copiilor la școală poate fi sărbătorită cu noi piese în garderobă!

Nimic nu se compară cu bucuria unui lucru nou, așa că îl poți pregăti pe cel mic pentru prima zi de școală, după vacanță, cu o căciulă nouă, o cămasă sau un pulover.

Pe lângă darurile de la Moș Crăciun, oferă-i copilului tău un motiv să se bucure că începe școala. Când observi că devine apatic, amintește-i că dacă va merge la școală, va purta cămașa cea  nouă, în carouri, care îi vine forta bine!

My title page contents