Pandișpan cu prune. Pentru că e toamnă, pentru că e încă soare. Pentru că viața e frumoasă și gustoasă. Rețeta asta este un mix între pandișpanul din copilărie pe care îl făcea mama și ideile lui Jamie Oliver.
Ai nevoie pentru pandișpan cu prune de:
- 150 g ulei de cocos sau unt ușor topit
- 250 g zahăr cocos/ 250 g xylitol ( zahăr de mesteacăn)
- 10 prune fără sâmburi tăiate în două
- 3 ouă mari
- 100 g făină integrală
- 40 g mălai
- 50 g pudră roșcove
- 50 g ciocolată neagră
Pregătești pandișpan cu prune așa:
- Mai întâi, dă drumul la cuptor si preîncălzește-l la aproximativ 180 de grade Celsius.
- Topește untul de cocos într-o tigaie, apoi adaugă zahărul și o lingură-două de apă. Amestecă încet și lasă să se caramelizeze. Vei obține un sos cremos.
- Acum e rândul prunelor. Amestecă-le ușor pentru ca ele să se pătrundă bine și să se acopere de caramel.
- Ia tigaia de pe foc.
- Separat, într-un bol mare, amestecă untul rămas și zahărul. Mixează bine până când s-a format o cremă ușoară.
- Vino acum cu gălbenușurile de ou, rând pe rând, amestecând bine după fiecare.
- Pasul următor? Vii cu făina adăgată treptat, în ploaie, cu mălaiul și cu cacaoa.
- Separat, bate sau mixează bine albușurile de ou până se întăresc. Nu uita de un praf de sare.
- Spuma se adaugă peste compoziția de făina. Amestecă ușor ca să o păstrezi pufoasă.
- Apoi, pune totul peste prune.
- La final, adaugi ciocolata ruptă în bucăți mici.
- Baga tava cu fundul detașabil la cuptor pentru aproximativ 40 de minute.