Tartă cu cireșe proaspete. Un desert delicios și ușor de preparat!

Tartă cu cireșe proaspete. Un desert delicios și ușor de preparat!

Tarta cu cireșe proaspete este un desert delicios, cu aluat crocant la exterior și cireșe proaspete delicioase în interior. Compoziția face ca aluatul să fie moale și să se topească în gură. Aceasta este o variantă a clasicei tarte cu dulceață de vișine, mai delicioasă și chiar puțin mai ușoară. O tartă pe care o vei adora la micul dejun, alături de o cafea, drept gustare și chiar și după cină!

Prepararea tartei este foarte ușoară! Pentru ca sucul de cireșe să nu înmoaie prea mult aluatul, poți adăuga puțin amidon de porumb care îngroașă sucul făcând această tartă cu adevărat extraordinară. Dacă în general îți plac dulciurile cu fructe proaspete nu ezita să încerci această rețetă! Nu vei regreta! De asemenea, poți încerca și varianta cu căpșuni.

Tartă cu cireșe proaspete:

Porții: 8

Pregătire: 20 de minute

Gătire: 30 de minute

La frigider: 30 de minute

Timpul total: 1 h 20 min

 

Ai nevoie pentru aluat:

300 g făină 00

150 g de unt

100 g de zahăr

1 ou + 1 gălbenuș

o jumătate de linguriță de praf de copt

1 plic de zahăr vanilat

Ai nevoie pentru umplutură:

500 g de cireșe fără sâmburi

70 g de zahăr

2 linguri suc de lămâie

20 g amidon de porumb (sau amidon de cartofi)

o formă de copt cu diametrul de 20-22 cm

Pregătești tarta de cireșe așa:

Pregătești aluatul din ingredientele de mai sus, pe care le amesteci și le frămânți. Apoi învelești aluatul în folie de plastic și îl pui la frigider pentru 30 de minute.

Între timp, speli cireșele și îndepărtezi sâmburii. La cireșe adaugi zahărul, sucul de lămâie și amidonul de porumb cernut. Amesteci totul și dai deoparte.

Ungi tava și o tapetezi cu făină. Întinzi aluatul cu un sucitor și îl pui pe tavă. Trece sucitorul pe margini pentru a elimina excesele. Înțepi apoi aluatul cu o furculiță.

Răstorni cireșele cu toată zeama în formă. Nivelezi cireșele astfel încât să acopere complet aluatul.

Cu aluatul rămas, poți face fâșii pentru a decora tarta.

Coci tarta în cuptorul cu convectie la 180° pentru aproximativ 25 de minute, până când tarta devine aurie. Când e gata, scoți tarta din cuptor și o lași să se răcească complet înainte de a o scoate din formă. După gust, se presară cu zahăr pudră.

 

My title page contents