Pepenele verde în alimentația copilului. De la ce vârstă poate fi introdus?

Pepenele verde în alimentația copilului. De la ce vârstă poate fi introdus?

Pepenele verde în alimentația copilului. De la ce vârstă poate fi introdus? Foarte dulce, dar sărac în calorii, pepenele este o adevărată încântare pentru cei cu poftă de dulce. Cu un conținut de apă de peste 95%, pepenele verde, practic poate fi considerat o „băutură solidă”, perfectă pentru răcorirea și stingerea setei în sezonul de vară.

Când să dai pepene verde copiilor? Acesta trebuie introdus în dieta copiilor nu mai devreme de un an pentru a evita riscurile alergice. În primul rând, poate fi administrat sub formă de sorbet în jur de 15 luni, apoi oferit în bucăți mici și, în final, în felia clasică.

Cum să recunoști un pepene verde bun?

Experții știu să recunoască un fruct bun după sunetul pe care îl face atingându-l cu articulațiile degetelor: sunetul care indică un pepene bun este slab, plictisitor, sumbru. În schimb, dacă atunci când lovești pepenele se aude un sunet clar, plăcut și puternic… nu este bine. De asemenea, pentru a evalua maturitatea, puteți încerca să zgârii o bucățică de coajă cu unghia. Dacă se desprinde ușor, pepenele verde este copt la punctul potrivit. Culoarea crustei trebuie să fie cu dungi strălucitoare, verde închis sau gri; Posibilele urme de pe suprafață nu sunt o problemă. De asemenea, codița fructului trebuie să fie uscată. Și, în sfârșit, cei mai grei pepeni verzi tind să fie cei mai copți.

Cât de bine trebuie păstrat pepenele?

Pepenele trebuie păstrat la rece, scufundat în apă rece, atunci când este întreg, sau în frigider, dacă este tăiat în felii. În orice caz, nu durează mult și este recomandabil să-l mănânci în 1-2 zile de la cumpărare.

Pepenele verde în alimentația copilului. Iată câteva rețete delicioase:

Sorbet de pepene verde (de la 15 luni)

Ingrediente pentru 2 sorbeturi:

100 g pulpă de pepene verde

4 linguri de zahăr brun

suc de lămâie

Pregătești așa:

Scoți semințele din pulpa de pepene verde și le amesteci împreună cu zahărul, o linguriță de suc de lămâie și cu o jumătate de pahar de apă rece.
Dacă ai un aparat de înghețată care poate procesa chiar și cantități mici de produs, utilizează-l pentru a aduce sorbetul la consistența potrivită. Altfel poți pune smoothie-ul într-un castron și îl introduci în congelator. Îl scoți din când în când pentru a amesteca, până când vei obține încă un sorbet cremos.

Frigărui de pepene verde și mozzarella

Ingrediente pentru 4 persoane:

1 felie de pepene verde (aproximativ 500 g)

24 bile de mozzarella

8 roșii cherry

busuioc

oțet balsamic

ulei de măsline extra virgin

sare

Pregătești așa:

Tai pepenele și scoți pulpa de pepene verde, pe care o cureți de coajă și semințe și o tai în 24 de cuburi.

Speli roșiile le cureți și le tai în felii mici.

Pui cuburile de pepene verde, feliile de roșii și mozzarella într-un castron, condimentezi totul cu un vârf de sare, un strop de ulei, câteva picături de oțet balsamic și câteva frunze de busuioc, apoi pregătești 8 frigărui, alternând diferitele ingrediente în mod regulat pe fiecare.

Poți servi frigărui strânse pe o felie de pepene verde.

Salată de pepene verde

Ingrediente pentru 4 persoane:

Jumătate de pepene roșu

400 g de prune

300 g de piersici

300 g de caise

50 g de zahăr

1 portocală

1 lămâie

Pregătești așa:

Golești jumătatea de pepene verde, făcând multe bile din pulpa pe care o vei colecta într-un castron.

Finalizezi golirea pepenelui verde cu ajutorul unei linguri, tai pulpa astfel obținută și o  amesteci cu bilele din castron.

Păstrezi jumătatea de pepene verde golită în frigider.

Speli piersicile, prunele și caisele, le scurgi și le tai pe toate în felii, apoi amesteci aceste fructe cu cuburile și bilele de pepene verde.

Presari totul cu zahăr și stropești salata de fructe cu sucul filtrat al unei lămâi.

Razi coaja unei portocale și o adaugi la salata de fructe.

Acoperi castronul cu folie de plastic și îl dai la frigider.

În momentul servirii, vei umple „coșul” de pepene verde (cel păstrat în frigider) cu salata de fructe și îl aduci la masă.

My title page contents