Cum petreci timpul cu copiii când afară plouă. Activități pentru interior

Probabil că ți-ai pus la un moment dat întrebarea cum petreci timpul cu copiii când afară plouă? Aveți totul împachetat, hărți, pălării și coșul de picnic. Dar, din cauza unei furtuni bruște, programul trebuie anulat. Așadar, ce să faceți acasă când plouă? Pentru copii este întotdeauna plăcut să se joace în aer liber. Uneori, însă, nu pot face asta, fie pentru că vremea nu permite acest lucru, fie din alte motive. În aceste cazuri, este util să aveți idei despre cum să petreceți timpul cu copiii în interior, să fiți pregătiți cu jocuri și activități cât mai incitante.

O zi ploioasă îți poate strica planurile. Poate că intenționați să faceți o excursie în parc, o excursie la pădure sau la mare. Totuși, a rămâne acasă când plouă poate fi un moment excelent pentru a vă bucura de familie. Desigur, copiii tăi vor fi triști pentru că aveau numeroase așteptări: jocuri, curse, aventuri … Cu toate acestea, mai ai timp să improvizezi ceva și să transformi o zi gri într-una plină de lucruri de făcut! Pe de altă parte, zilele ploioase se întâmplă întotdeauna când nu te aștepți la ele. Și trebuie să fiți pregătiți pentru astfel de momente.

Nu lăsa o dispoziție proastă să invadeze casa și pregătește-i pe copii pentru un număr infinit de jocuri și surprize. Va fi un moment special să fiți și să petreceți timpul împreună.

Cum petreci timpul cu copiii când afară plouă? Iată ce puteți face în interior:

1. Schimbarea programului

Dacă ai pregătit un picnic pentru a vă bucura de timp petrecut împreună în aer liber, poate fi amuzant să-ți ții această „promisiune”. Ai făcut vreodată un picnic în sufragerie? Mai mult ca sigur că ai tăi copii vor fi încântați.

Întinde fața de masă în carouri în sufragerie și savurați împreună gustarea din coș. Dacă urma să mergeți la plajă, anunță-i pe copii că pot să își îmbrace costumele de baie și să pregătească cada. Este posibil să nu puteți recrea atmosfera de pe plajă, dar o baie caldă, plină de spumă, și cu toate jucăriile pe care le iubesc cel mai mult, va fi totuși distractivă.

2. Jocuri de masă – Jocurile Olimpice

Sunt un clasic printre toate activitățile pe care le poți face acasă dacă afară plouă. Bingo, domino, șah și mai multe jocuri de cărți și strategie: există cu adevărat o mulțime de alegeri.

Desigur, idealul este să aveți cât mai multe astfel de jocuri, pentru a transforma ziua într-un maraton al  jocurilor. Copiii vor fi participanți la Jocurile Olimpice pentru jocuri de masă. Asigură-te că alegi cele mai distractive și mai ales potrivite jocuri pentru vârsta copiilor tăi.

Va fi foarte distractiv să concurezi cu aceste jocuri interesante: de ce să nu organizezi olimpiade cu diverse jocuri și să dai un premiu constând în ceva bun de mâncat sau un premiu constând într-o jucărie mult dorită?

3. Organizează o petrecere

Cu mâncarea pregătită pentru excursie puteți organiza cu ușurință o petrecere în familie. În primul rând, toată lumea trebuie să se schimbe.

Alege o temă și îmbrăcați-vă adecvat: poate fi chiar o petrecere cu dans!

Toată lumea va avea ocazia să danseze și, de asemenea, să fie un D.J. prin rotație. Fiecare membru al familiei poate selecta muzica care îi place mai mult. Puteți face chiar dedicații.

Poți lansa o provocare atât pentru copii, cât și pentru voi, părinții, pentru a vedea cine dansează cel mai bine (sau…cel mai rău).

4. Faceți experimente

Dacă aveți copii deosebit de fascinați de știință și mai puțin înclinați spre partea artistică, cel mai bun lucru pe care îl puteți face voi, părinții, este să organizați o serie de experimente, în interiorul casei.

Experimentele sunt fascinante: vă permit să combinați distracția și cunoștințele pe care le aveți. Pregătește materialele de care vei avea nevoie, în timp ce cei mici se îmbracă ca „oameni de știință amuzanți”.

Desigur, este recomandat să alegeți ceva adecvat vârstei și ceva care să poată fi desfășurat în deplină siguranță. De asemenea, nu rata ocazia de a explica bine sensul și scopul fiecărui experiment.

5. Președinte pentru o zi – Împuterniciți copiii!

Acest joc are ca obiectiv principal responsabilitatea copilului, dar poate implica și anumite riscuri, așa că folosiți-l cu înțelepciune.

Se numește „Președinte pentru o zi” și constă în a-i oferi copilului tău (sau unuia dintre copiii tăi, promițându-i că vei alterna rolul după-amiază) sarcina de a conduce casa timp de câteva ore, devenind „Președinte” sau „ Regele „celor patru ziduri ale tale.

Evident, băiatul (sau băieții) tău va fi fascinat de puterile pe care noul rol îi permite să le exercite: va putea decide ce să urmărească la televizor seara, ce să mănânce la cină (pe scurt, pregătește-ți portofelul pentru pizza și înghețată), când e timpul pentru a merge la culcare. Practic, va face ce vrea el.

Cu toate acestea, va trebui să facă față unor sarcini mai grele, cum ar fi: să stabilească cine se ocupă cu curățenia, cine trebuie să meargă la cumpărături, ce să cumpere și ce buget trebuie să-i aloce. Să stabilească cât timp liber are fiecare membru al familiei și ce sarcini trebuie să îndeplinească fiecare. Dacă e mai mare, să răspundă la telefoane. Pentru acest joc, ideile pot fi multe și variate. Ideea de bază e că „președintele” va urmări tot ce se întâmplă și el va stabili ce trebuie și ce nu trebuie făcut.

 

Așadar, nu e chiar atât de rău să petreceți timp în casă. Poate fi chiar mai distractiv în unele situații.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

My title page contents