Plimbare în natură, cozonac secuiesc și masaj de relaxare – aceasta este rețeta unui city break de excepție

City break-urile sunt preferatele noastre. Ele reprezintă modalitatea ideală de relaxare după o săptămână solicitantă acasă, ori la serviciu.

Un sejur reușit înseamnă energie pozitivă, relaxare, mâncare bună și o atmosferă pe care să iți dorești s-o retrăiești lunar, sau de ce nu, la fiecare sfârșit de săptămână.

Stațiunea Sovata nu se află tocmai “la o aruncătură de băț”, însă zona în care este amplasată merită tot efortul deplasării. Odată ajuns acolo, în zona turistică de lângă Lacul Ursu, poți spune că toate grijie și frământările tale au rămas undeva pe drum, foarte departe.

Iată câteva motive pentru care Sovata este unul dintre cele mai potrivite locuri în care să petreci un city break:

1 – Sovata te îmbie la plimbări și drumeții. Știai că această stațiune este străbătută de 8 trasee consacrate ale Muntelui Gurghiu? Iar cel mai popular dintre acestea este cel care înconjoară toate lacurile stațiunii? Așadar, dacă vrei să faci mișcare și să explorezi o zonă unică, poți face o plimbare relaxantă până la Muntele de Sare, Dealul Saca sau vârful Cireșelu. Ai să vezi cum dealurile împădurite și apele pe lângă care vei trece vor funcționa precum un sedativ pentru minte corp și suflet.

2 – La Sovata mănânci cel mai bun Kurtos Kalacs din România

Proaspeți și aromați, Kurtos Kalacsii de aici sunt un real deliciu pentru turiștii iubitori de preparate secuiești. Pufos, aromat, crocant sau caramelizat, acest cozonac specific zonei încântă chiar și pe cei mici cu gustul lui aparte de scorțișoară sau vanilie. Preparat după vechi tradiții și rețete știute numai de către localnici, un produs de acest gen nu ai să mai găsești în România, prin urmare dacă ajungi aici, e musai să-l testezi.

3 – La Ensana Health Spa Hotel ai parte de și mai multă relaxare dacă încerci una din terapiile spa-ului. Știi bine că masajele și ritualurile au efect echilibrant asupra corpurilor și minților noastre, deci sunt o investiție excelentă în starea ta de bine. Nu numai că asigură o senzație de relaxare profundă, aceste forme de atingere terapeutică au și alte beneficii imediate asupra sănătății: reducerea nivelului hormonilor de stres, stimularea căilor neurologice și biochimice, activând metabolismul și consolidarea sistemului imun. Optează pentru un masaj individual de 50′ și vei obține o stare de bine optimă.

Ești curios ce terapii există în meniul Ensana Health Spa Hotel? Află cu un click pe link-ul de mai jos: www.ensanahotels.com/ro.

 

My title page contents