Povesti de adormit copii

Dupa ce pasesti in  cariera de parinte, descoperi despre tine lucruri pe care nu le-ai fi crezut. Te vezi facand si depasind momente pe care nu credeai sa ai puterea sa le treci. Si inveti povesti de adormit copii.

 

Asadar, odata parinte, te reinventezi. Te redescoperi. Si te vezi dintr-o noua perspectiva. Descoperi ca poti sa incalci reguli de necalcat. Dar asta cu vremea… Si zic …incepand cu al doilea copil.

Pe firul istoriei

La primul copil te tii tare si respecti litera cartii. Toate indicatiile. Toate specificatiile. Si stiu pentru ca asa am facut si noi. Am culcat copilul in camera lui. In patutul lui. In primele doua luni, am dormit alaturi de ea, in aceeasi camera, dar in pat diferit. Apoi am facut switch.  Am revenit in camera noastra. Si am rezistat eroic, la distanta. Am stat pe baricade, desi fata se trezea si de 17 ori pe noapte.

Cat a durat?

Si am stat strong pana cand Mara ( cea mare) a facut 2 ani. Atunci am cedat si am luat-o la noi in pat. Mai tarziu, cand a avut-o si pe cea de-a doua fata, nu am mai tinut cont de regulile lor. Ci doar de ale mele.

Aveam patuturi in 3 din cele 5 camere ale casei noastre, insa dupa nici doua saptamani de la nastere, bebelina a sfarsit in patul de familie. In care eram deja 3 oameni – doi adulti si un copil de 5 ani. Si lucrurile au ramas asa cam un an si jumatate spre doi ani. Cand…supriza ..mici si mari au cerut o reamenajare a camerei lor. Asa ca aici.

Fitze si cerinte

Au vrut ba pat supraetajat, ba pat de printesa, ba pat cu baldachin. Fiecare dupa cum visa. Si noi ne-am pus mintea cu ele. Intr-o prima faza, le-am luat un pat supraetajat in care dormeam in urmatoarea formula. Cea mare, sus, si cea mica, jos. Rectific. Cea mica si cu mine, jos. Situatia a trenat asa pana ce spatele meu a cedat …si pana cand ele au recunoscut ca nu le place aceasta stare de cazarma.

Ce am facut?

Atunci, am luat taurul de coarne si am ales de aici. Cateva noi accesorii pentru camera lor, dar si pentru a noastra. Dupa o discutie la o inghetata, am luat hotararea sa cumparam un pat de printesa de aici. Cu saltea si cu tablie tapitata. La care sa asortam o lenjerie pe masura. Si uite asa, acum avem o camera de fete frumoasa si utila. In care fetele chiar dorm cu placere. Si in care au loc si parintii de sex feminin atunci cand au chef si stare.

 

 

 

 

My title page contents