Pregătește-ți pielea pentru sezonul cald și bucură-te de soarele verii! Ne-am bucurat din plin de primele raze de soare ale primăverii, dar ar trebui să începem să pregătim pielea feței pentru primele raze ale soarelui de vară. După ce mult timp am stat deoparte de razele soarelui, în sfârșit am scăpat de zilele mohorâte, temperaturile au crescut, soarele a început să strălucească din nou. Dar…oare nu se schimbă nimic pentru pielea feței? Clima influențează sănătatea pielii. De aceea, să aflăm cum să avem grijă de ea, pentru a o pregăti pentru vară, când razele soarelui sunt mult mai puternice.
Iarna, pielea este întotdeauna acoperită și, în general, tindem să o neglijăm, dar odată cu venirea verii trebuie să ne amintim și să o pregătim cât mai bine pentru a fi luminoasă, frumoasă, fină. Și pentru a ne bucura de soare în mod adecvat.
În acest sens, există multe precauții care trebuie luate odată cu sosirea sezonului estival, deoarece pielea poate fi afectată în diferite moduri. Sub efectul căldurii, pielea transpiră și apar mici imperfecțiuni. De asemenea, primele raze ale soarelui pot provoca arsuri mici, și chiar facilitează apariția petelor sau a alunițelor.
Cum putem limita aceste probleme, pregătind pielea în mod corect?
Pentru a curăță și reîmprospăta pielea după zilele lungi de iarnă, apelează la un exfoliant, pe care trebuie să-l introduci în rutina ta de frumusețe. Acesta te ajută să eliberezi pielea de poluarea acumulată în timpul sezonului rece și ajută la recâștigarea unui ten bun.
Pregătește-ți pielea! Acordă atenție curățării!
Pielea are nevoie de produsele potrivite fiecărui anotimp. De exemplu, iarna, pielea necesită multă hidratare, pe care chiar și detergenții sau demachianții ar trebui să i-o asigure. Când temperaturile cresc, acest lucru poate fi, de asemenea, contraproductiv, deoarece produsele excesiv de hidratante cu texturi bogate pot face pielea grasă și strălucitoare.
Înainte de machiaj, aplică întotdeauna o cremă hidratantă cu SPF
… un factor de protecție care filtrează razele UV dăunătoare, protejând pielea de pete, îmbătrânire prematură și arsuri deranjante. În primele zile calde de vară, dorința de a te expune la soare crește. Simți nevoia de a te relaxa în aer liber, indiferent de puterea soarelui, care este deja capabil să provoace mici necazuri.
Dacă decizi să te expui la soare și nu vrei să renunți la machiaj, nu uita să alegi produse (fond de ten, creme de față) cu factor de protecție. Mai presus de toate însă, alege acele produse care tolerează expunerea la lumina soarelui!
Un pas important pentru a menține pielea pe față în formă?
Răsfaț-o cu o mască săptămânală, hidratantă și hrănitoare, după caz. Pentru a evita prima căldură, care poate avea ca rezultat ochi umflați și obosiți în momentul trezirii, bazează-te pe comprese reci și decongestionante pentru zona ochilor și pentru întreaga față.
O altă recomandare foarte importantă: Ia vitamine și Omega3! Pielea îți va mulțumi!
Pregătește-ți pielea! Apelează la remediile potrivite:
Înainte de a te bucura de noul sezon, acordă-i pielii puțină atenție!
Scrubul este un tratament exfoliant care se realizează cu produse gata preparate, din comerț sau pregătite acasă: acestea sunt geluri sau creme îmbogățite cu microgranule. Acțiunea mecanică a microgranulelor asupra pielii ajută la îndepărtarea celui mai superficial strat de epidermă sau așa-numita „piele moartă” și, probabil, și a reziduurilor bronzului. Datorită exfolierii, noua piele se va putea oxigena și epiderma va apărea mai strălucitoare, mai fină, mai moale și mai sănătoasă. Scrubul se poate face o dată pe săptămână, nu numai în întâmpinarea verii, ci și în lunile de iarnă. Efectuând scrubul deja în timpul iernii, de fapt, vei întâmpina primăvara și vara cu pielea deja pregătită și perfectă.
Ce este peelingul și la ce servește?
Peelingul este un tratament exfoliant care acționează mai mult sau mai puțin în profunzime (în funcție de tipul de produs utilizat). Acesta se realizează folosind o soluție acidă care este utilizată pentru a curăța bine pielea și a îndepărta celulele moarte și impuritățile. Peelingul poate fi cumpărat sau făcut acasă, aplicat de către tine, dar și de către profesioniști.
Spre deosebire de scrub, peelingul nu efectuează o acțiune mecanică datorită microgranulelor, ci folosește acțiunea chimică a soluției acide, ideală pentru îndepărtarea punctelor negre, acneei, petelor și a altor impurități ale pielii. La început, pielea se va înroși din cauza acidității peelingului, dar porii vor fi liberi să respire și fără impurități. În plus, peelingul face pielea mai moale, ajută la contracararea formării ridurilor, elimină petele și îmbunătățește microcirculația stimulând producția naturală de colagen. Totuși, având în vedere agresivitatea cu care acționează, peelingul nu este recomandat celor cu probleme ale pielii sau patologii, cum ar fi psoriazis, dermatită, herpes, arsuri, eczeme etc.
Pregătește-ți pielea. Iată cum îți poți prepara un exfoliant acasă:
Exfoliant facial pentru toate tipurile de ten
Ingrediente necesare: 3 linguri de ulei de măsline sau migdale dulci; 2 linguri de miere; 1 linguriță de zahăr.
Cum procedezi? Amestecă bine ingredientele, umezește pielea și întinde uniform amestecul pe față, cu mișcări circulare ale degetelor. Zahărul va activa acțiunea mecanică, în timp ce uleiul și mierea vor hidrata pielea. Clătește cu apă călduță.
Exfoliant energizant pentru tot corpul
Ingrediente necesare: sare grosieră; ulei de migdale. Cantități la aprecierea ta.
Cantitățile trebuie personalizate pentru a obține un compus care să maseze întregul corp. Uleiul de migdale va fi folosit pentru a ajuta la aplicarea sării pe pielea umedă. După efectuarea masajului, clătește locul cu apă caldă.
Scrub anticelulitic
Ingrediente necesare: ulei de migdale; zaț de cafea.
Cantitățile vor fi personalizate în funcție de zonele afectate, de obicei coapse, fese, șolduri și burtă. Masează ferm, cu mișcări circulare, timp de câteva minute în fiecare zonă, apoi clătește locul cu apă caldă.
Peeling cu iaurt pentru ten
Ingrediente necesare: 1 lingură de iaurt simplu sau grecesc; 1 linguriță de zahăr.
Curăță mai întâi profund pielea, eventual deschide porii cu ajutorul aburului, apoi întinde amestecul, prin masaj, pe pielea umedă. Lasă să acționeze 5 minute, apoi îndepărtează amestecul cu apă caldă.
Pregătește-ți pielea. Curățarea feței antirid:
Ingrediente necesare: 60 de grame de pulpă de castravete fără semințe; 1 linguriță de suc de lămâie; 1 albuș de ou, bătut.
Întotdeauna, se curăță mai întâi bine tenul, apoi se întinde amestecul pe fața încă umedă, făcând un masaj cu mișcări circulare.
Se lasă să acționeze 20 de minute, apoi se îndepărtează cu apă caldă.