IDEI DE SCRUB NATURAL PENTRU CORP CU INGREDIENTE DIN BUCĂTĂRIA TA

În cele ce urmează îți prezint câteva idei de scrub natural pentru corp, pe care să-l faci cu ingrediente din bucătăria ta. Exfolierea este prima și cea mai importantă etapă din ritualul de îngrijire al pielii, fie că vorbim de cea a corpului sau a tenului. Cea mai simplă, și totodată, cea mai ieftină metodă de a ne exfolia pielea este prin intermediul scruburilor pregătite cu ce avem noi prin bucătărie.

Și avem: cafea, zahăr, sare și mălai, patru agenți de exfoliere cu rezultate uimitoare pentru piele. Cu ajutorul fiecărui ingredient în parte, poți prepara chiar la tine acasă un scrub natural pentru corp.

Idei de scrub natural pentru corp. 5 beneficii ale exfolierii

Exfolierea manuală cu particule abrazive este benefică deoarece:

  • Îndepărtează celulele moarte de la suprafața pielii, celule responsabile pentru aspectul uscat și fără strălucire al pielii;
  • Lasă pielea vizibil mai catifelată;
  • Îmbunătățește circulația care, la rândul ei, previne sau combate celulita;
  • Pregătește pielea pentru aplicarea cremelor sau a altor produse de îngrijire și permite acestora să intre mai bine în piele;
  • Asigură un bronz uniform și mai intens.

Așadar, dacă vrei să ai o piele fină și strălucitoare, nu uita de exfoliere!

Idei de scrub natural pentru corp. 4 tipuri de scrub natural pentru corp

Nu e nevoie să-ți cheltui banii pe produse sau proceduri de exfoliere. Este suficient să mergi în bucătărie și să alegi următoarele ingrediente pentru 4 tipuri de scruburi!

Scrub natural cu cafea

Bucură-te de beneficiile cafelei atât în interior, cât și în exterior! Cafeaua conține cafeină, o substanță ce dilatează vasele de sânge, stimulează circulația și reduce retenția de apă. Toate aceste aspecte o recomandă pentru lupta împotriva celulitei.

Pentru o exfoliere ca la carte, combină zațul de la cafea cu zahăr brun, ulei de măsline (sau cocos) și miere. Zahărul brun este un agent exfoliant blând, despre miere știm că hrănește şi protejează pielea, iar uleiul o hidratează corespunzător. Un scrub perfect!

Scrub natural cu zahăr

Zahărul (de preferat ar fi să alegi zahăr brun, dar poți folosi și alb) se amestecă cu miere, ulei de cocos, ulei esențial de lămâie și, la alegere, câteva picături de ulei esențial de mentă sau de lavandă. Uleiul de cocos este produsul-vedetă atunci când vine vorba despre de frumusețe. Acesta este utilizat atât pentru îngrijirea pielii, cât și a părului, buzelor și a dinților.

Scrub natural cu sare

Pentru a pregăti acest scrub, ai nevoie de sare de mare, ulei esențial și crenguțe de lavandă (opțional, pentru miros), respectiv ulei din sâmburi de struguri. Pe lângă mireasma îmbietoare, lavanda are proprietăți antiseptice și antibacteriene, fiind foarte bună inclusiv pentru relaxarea pielii. Uleiul din sâmburi de struguri previne apariția vergeturilor, așadar este de dorit să fie inclus în gomajul destinat exfolierii.

Scrub natural cu mălai

Acest scrub natural pentru corp este poate cel mai ușor de preparat dintre cele 4. Mălai, miere și ulei de măsline: cu doar 3 ingrediente combinate obții un gomaj eficient pentru piele.

Alege-ți scrubul potrivit nevoilor tale și aplică-l pe pielea udă, cu blândețe și mișcări circulare. Astfel încât să stimulezi circulația, dar să nu înroșești și să agresezi pielea.

 

My title page contents