Rețete de scrub pentru față pregătite chiar de tine, acasă

Iată câteva rețete de scrub pentru față care pot fi pregătite chiar de tine, acasă. Industria frumuseții are un milion de produse care îți vor exfolia pielea. Produse care conțin materiale plastice, parfumuri iritante, glicerină, parabeni, ftalați și alte ingrediente discutabile. Aceste produse comerciale pot afecta foarte mult pielea delicată a feței.

 

Vestea bună este că îți poți face acasă simple exfoliante, foarte ușor! Sunt ieftine și bune pentru pielea ta. Dacă pielea ta are nevoie de un refresh, iată câteva propuneri de rețete de scrub pentru față:

1. Exfoliere simplă pentru față cu zahăr

1 lingură de zahăr organic de trestie (sau zahăr granulat)

2 picături de apă

1-2 picături de ulei esențial de portocale, lămâie, lavandă sau arbore de ceai  (opțional)

Cum faci:

Combini toate ingredientele într-un bol mic. Folosind vârfurile degetelor, freci ușor pielea, după ce ți-ai curățat fața în prealabil. Ai grijă să eviți ochii. Îndepărtezi prin clătire cu apă rece și usuci prin tamponarea cu un prosop curat. Adaugi apoi un strat de ulei ca hidratant, dacă este necesar.

2. Rețete de scrub pentru față: cu ulei de nucă de cocos și zahăr

1 linguriță ulei de nucă de cocos

2 linguri de zahăr

Cum faci:

Combini uleiul de nucă de cocos și zahărul într-un bol mic și amesteci să se omogenizeze bine. Freci scrubul de față, pe pielea curată a feței sau a gâtului, folosind mișcări circulare blânde, timp de 60 de secunde. Clătești cu apă caldă.

Aceasta este o rețetă ușoară de aplicat atunci când nu ai mult timp la dispoziție. Poți crește cantitățile, pentru a obține mai mult amestec și pe care îl poți păstra până la 3 luni. Dacă trăiești într-o zonă mai caldă, e bine să păstrezi acest amestec în frigider, deoarece uleiul de nucă de cocos are un punct de topire relativ scăzut.

3. Scrub de față de ciocolată

1/4 cană zahăr brun

1/8 cană ulei de măsline

1 lingură de cacao pudră

1/4 lingură extract de vanilie

Cum faci:

Amesteci toate ingredientele într-un bol mic. Aplici generos pe fața curată, frecând ușor pe piele timp de 60 de secunde. Lași să acționeze timp de 10 minute, apoi cureți tenul, clătindu-l cu apă caldă.

4. Rețete de scrub pentru față: cu afine și miere

1/2 cană afine proaspete

2 lingurițe de miere (de calitate)

1 – 2 linguri de zahăr

Cum faci:

Combini toate ingredientele într-un blender mic și amesteci până obții un amestec neted. Adaugi un strat generos pentru a curăța fața și lași să acționeze 15 minute. Clătești apoi fața cu apă caldă.

5. Scrub cu zahăr, miere, ulei de măsline și lămâie

1 lingură ulei de măsline

1 lingură de miere organică

suc din 1/2 lămâie

1/2 cană zahăr granulat

Cum faci:

Pui împreună uleiul de măsline, mierea și sucul de lămâie într-un bol mic și omogenizezi. Amesteci zahărul până se combină complet. Freci ușor pe pielea facială în mișcări circulare, timp de aproximativ un minut. Clătiți fața cu apă caldă.

6. Rețete de scrub pentru față: cu miere și făină de ovăz

1/2 cană de ovăz crud

2 linguri de miere

1 linguriță de nucșoară

15 picături ulei esențial de lavandă

15 picături ulei esențial de arbore de ceai

1 linguriță de lavandă uscată (opțional)

Cum faci:

Treceți fulgii de ovăz prin blender pentru a-l zdrobi puțin. Nu trebuie să obții o pudră, doar să-l mărunțești puțin. Transferi făina de ovăz într-un bol mic, apoi adaugi ingredientele rămase și amesteci să se combine. Freci ușor scrubul pe pielea facială, cu mișcări circulare. Lași să acționeze pe piele 5-10 minute, apoi clătești cu apă caldă.

Uleiurile esențiale conținute în acest scrub pot ajuta la reducerea urmelor de acnee și chiar la îmbunătățirea tonusului pielii și la hidratare.

My title page contents