Nu mai e de mult timp o noutate că în timpul verii, părul, precum și pielea, sunt structuri expuse agenților de mediu, cum ar fi: soarele, sarea, vântul, nisipul și spălarea frecventă.Toate acestea pot condiționa puternic starea de sănătate și bunăstarea firului de păr. Protejarea părului în timpul verii este un pas important pentru a evita daunele estetice, vizibile la doar câteva luni după perioada de vară.

Consecințele daunelor provocate de soare asupra părului

Soarele este primul vinovat, dar nu singurul. Părul este expus și altor factori: vânt, nisip, clorul din piscine, apa sărată din mare. Acestea usucă părul și îl expun unor substanțe (cum ar fi algicidele) sau dezinfectanți (cum ar fi clorul), care îl slăbesc. Efectul final este uscăciunea și descuamarea cuticulei, învelișul protector exterior al părului. Uscăciunea este cauzată de glandele sebacee ale scalpului, care nu produc suficient de mult sebum.

Acest fenomen este intensificat pe timpul verii, din cauza deshidratării, a acțiunii apei de mare și de lumina soarelui, care reduce componenta lipidică a părului, făcându-l tern, cu vârfuri despicate și supuse mai mult ruperii. O altă daună produsă de soare părului este foto-oxidarea melaninei, proces ce schimbă culoarea naturală a părului.

Dincolo de acest prejudiciu estetic, soarele în sine poate afecta părul într-un mod mult mai profund, provocând direct căderea părului.

Căderea părului este una dintre consecințele directe ale soarelui. Dincolo de deteriorarea firului de păr, razele soarelui afectează, de asemenea, scalpul. Acestea „atacă“ atât keratinocitele epidermice, cât și cele ale bulbului de păr. Aceste celule sunt programate fiziologic pentru a trăi o anumită perioadă de timp. Soarele le face să îmbătrânească mai repede și, implicit, să moară mai devreme. Și acest proces se intensifică în lunile de toamnă.

 

Specialiștii de la Wella Professionals vin în ajutorul tău cu două produse potrivite pentru situația în care te afli:

Invigo Nutri Shampoo – Wella Professionals – Preț: 39 lei

Conține GOJI BERRY – Hrănește părul uscat sau deteriorat, lăsându-l plin de vitalitate. Conține Complexul Nutri-Enrich.

Utilizare: se aplică pe părul umed și se masează ușor. Se clătește foarte bine și se repetă dacă este necesar.

Invigo Nutri Conditioner – Wella Professionals – Preț: 45 lei

Conține GOJI BERRYHidratează instant părul uscat sau deteriorat. Pentru un păr hrănit și plin de vitalitate. Conține Complexul Nutri-Enrich.

Utilizare: se distribuie uniform pe părul proaspăt spălat și uscat cu prosopul. Se masează părul și

apoi se clătește foarte bine.

My title page contents