Protejarea de răceală în zilele foarte reci este sigur și preocuparea ta. Cum să lupți împotriva scăderilor bruște ale temperaturii? Există remedii simple pentru a ne proteja pielea, sănătatea și pentru a menține corpul într-o stare confortabilă.

 

Frigul, ploaia și vântul provoacă adesea afecțiuni de sezon, cum ar fi tuse, frisoane, dureri în gât și febră. În plus, temperaturile reci pot provoca înroșirea sau crăparea pielii mâinilor, înroșirea și uscarea feței, dar și a buzelor. În afară de a te proteja bine, îmbrăcându-te cu haine potrivite, este important să cunoști câteva remedii simple la care să apelezi în caz de răceală.

 

Protejarea de răceală. Cum să te aperi de frig cu remedii simple și eficiente

Să vedem cum să ne protejăm de frig, apărându-ne mai bine pielea și sănătatea noastră cu alimentația potrivită și remedii adecvate.

Protejează-ți pielea pentru a evita uscarea și roșeața

Protejează-ți pielea uscată și sensibilă cu creme bogate și hrănitoare: pregătește-ți pielea pentru sezonul rece, folosind, pentru față și corp, creme mai bogate, potrivite pentru toamnă și iarnă și evită detergenții agresivi și chiar expunerea la modificări bruște ale temperaturii. Dacă fața este roșie, poți folosi gel de aloe vera drept cremă zilnică: în cazul pielii crăpate poți aplica comprese cu acest gel. Untul de shea este ideal pentru pielea foarte uscată și aspră. De asemenea, dacă pielea feței și a corpului este uscată, e indicat să o speli cu apă caldă și să folosești detergenți blânzi. Ocazional, poți folosi un scrub ușor care va elimina celulele moarte și te va ajuta să obții o piele netedă.

Ai grijă de buze: nu uita să-ți protejezi și buzele de frig. Tot ce trebuie să faci este să folosești untul de shea ca balsam pentru buze, care le hrănește și le protejează cel mai bine.

Să nu uităm de mâini: pentru a-ți proteja mâinile de frig, primul pas este să porți mănuși. Mai ales atunci când temperaturile sunt deosebit de scăzute. În cazul mâinilor crăpate, poți prepara o cremă combinând gel de aloe vera, ulei de argan și ulei de migdale dulci. Un remediu eficient și natural pentru a avea mâinile moi într-un timp scurt.

Alimentația potrivită pentru a evita bolile de iarnă

De asemenea, să nu uităm că frigul poate fi combătut și prin alimentație. Care sunt alimentele ideale pe care să le consumi pentru a te apăra de temperaturi scăzute? O nutriție corectă ne consolidează sistemul imunitar prin prevenirea bolilor sezoniere.

Iată ce să mănânci:

  • Mănâncă cinci porții pe zi de fructe și legume proaspete: conțin vitamine și beta-caroten care stimulează sistemul imunitar;
  • Asigură-te că vei obține cantitatea potrivită de proteine ​​și fibre consumând cereale integrale, leguminoase și carne albă;
  • Bea multă apă și completează cantitatea de lichide și cu porții de ceaiuri din plante: cele mai potrivite sunt cele cu ghimbir și lămâie, deoarece ajută la prevenirea gripei.
  • Evită alcoolul care provoacă pierderi excesive de căldură.

Protejarea de răceală când ieși din casă. Cum să te comporți?

Evită să ieși în cele mai reci ore ale zilei, mai ales dacă suferi de boli cardiovasculare sau respiratorii. Poartă, de asemenea, haine adecvate și nu uita de eșarfă/fular, pălărie și mănuși atunci când temperaturile sunt foarte scăzute. De asemenea, protejează-te de schimbările de temperatură atunci când treci de la un mediu mai cald la unul mai rece.

My title page contents