Salată de dovlecei și ton în ulei este o rețetă lejeră de vară. Se prepară rapid, este gustoasă și sățioasă.
După preferință, poți îmbunătăți gustul și cu alte ingrediente. Știai că, desi dovlecelul este considerat de cele mai multe ori o legumă, acesta este clasificat din punct de vedere botanic drept fruct? Există mai multe soiuri de dovlecel, care variază în culori de la galben deschis până la verde închis.
Salată de dovlecei și ton în ulei
Porții: 6
Pregătire: 30 minute
Ai nevoie de:
1/2 kg de dovlecei de mărime medie
1/4 linguriță de sare, plus sare la fiert dovlecelul
1/2 cană de capere mici
suc de la o lămâie
un sfert de linguriță de ardei roșu
3 linguri de ulei de măsline extravirgin
2 conserve de 150 g de ton în ulei de măsline, scurse
Pregătești salata de dovlecei și ton în ulei așa:
Mai întâi pui apă cu sare la fiert într-o cratiță. Adaugi dovleceii întregi, cu tot cu coajă. Fierbi până când dovleceii sunt puțin moi, aproximativ 15-20 de minute. Scurgi apoi dovleceii, îi lași să se răcească puțin și cureți coaja și cotorul. Îi tai apoi în felii potrivite ca grosme.
Pui dovleceii tăiați felii într-un castron mare. Amesteci dovleceii fierbinți cu caperele, zeama de lămâie, sarea, ardeiul iute tocat rondele și uleiul de măsline extravirgin. Sfărâmi ușor tonul (scurs de zeamă în prealabil), îl adaugi peste dovlecei și se amestecă totul bine. Când e totul gata, distribui salata în boluri și o servești proaspătă sau rece, după ce a stat la frigider.
Poftă bună!