Sun Plaza în parteneriat cu Renovatio e-charge deschide 19 stații de reîncărcare mașini electrice

Sun Plaza în parteneriat cu Renovatio e-charge deschide 19 stații de reîncărcare mașini electrice, cele mai multe stații dintr-un centru comercial din București

Sun Plaza în parteneriat cu Renovatio e-charge deschide 19 stații de reîncărcare mașini electrice – Centrul comercial Sun Plaza din București, în parteneriat cu Renovatio e-charge, a deschis, pe 7 decembrie 2021, 19 stații e-charge, care pot încărca simultan 20 de mașini electrice. Astfel, Sun Plaza devine centrul comercial cu cele mai multe stații de încărcare e-charge din București.

Stațiile electrice sunt amplasate în parcarea subterană a centrului comercial, la nivelul minus 2 (-2), pe culoarea roșie, aproape de ieșirea care face legătura cu bulevardul Calea Văcărești.
O altă premieră este stația e-charge de tip fast charge, ce poate încărca mașini cu o putere de până la 75kw, prima de acest gen dintr-un centru comercial.
Tipuri de stații de încărcare disponibile în Sun Plaza:

Există trei tipuri de stații de încărcare pentru vehiculele electrice și plug-in-hybride, amplasate în parcarea subterană, pe culoarea roșie:

• 16 stații de încărcare AC, fiecare având putere de încărcare de pâna la 22kW (medium charge), 8 stații cu priză tip 2 și 8 stații cu cablu tip 2.
• 1 stație de încărcare DC (fast charge) de 75kW, cu priză 1x CCS/ 1x ChaDeMo. În utlizare se pot folosi ambii conectori în paralel.
2 stații de încărcare DC (fast-charge) de 50kW , cu priză 1x CCS / 1x ChaDeMo.

„Credem că viitorul va fi orientat din ce în ce mai mult către tehnologii inovative, cu impact pozitiv pentru mediul înconjurător. Mijloacele ecologice de transport au devenit din fericire tot mai populare, motiv pentru care parteneriatul cu Renovatio, cea mai vastă rețea din România de stații de încărcare a mașinilor electrice, este un demers firesc care ne ajută să îmbunătățim experiența de cumpărături a clienților care dețin mașini electrice sau plug-in hybrid. Dorim să încurajăm transportul sustenabil și să reducem amprenta de carbon și ne străduim permanent să aducem în fața comunității noastre un centru comercial contemporan cu soluții cât mai moderne.” – au punctat reprezentanții Sun Plaza.

Stațiile de încărcare sunt disponibile în permanență, în programul de funcționare al centrului comercial.

Stațiile de încărcare din mall-ul Sun Plaza pot fi folosite prin intermediul aplicației e-charge. – Aplicația e-charge permite controlul stației de încărcare (start/stop) direct de pe telefonul mobil, afișarea informațiilor despre status-ul stației în timp real (liber/
ocupat/ defect), informații despre locație și legătura cu aplicații de navigație pentru a ajunge la locație. Sistemul de ticketing al aplicației permite trimiterea de mesaje direct către persoana responsabilă din cadrul companei.
Aplicația este disponibilă în GooglePlay sau AppStore.

***
Despre Sun Plaza:

Inaugurat în 2010, Sun Plaza este centrul comercial dominant din zona de sud a Bucureștiului, cu o suprafață construită de 208.000 mp. Centrul comercial cuprinde patru etaje din care două destinate exclusiv cumpărăturilor, un spațiu de relaxare și o parcare subterană cu 2.000 de locuri. În 2018 Sun Plaza a finalizat cel mai amplu proces de reconfigurare și extindere din piața de retail din România, adăugând o aripă nouă și multe modificări la nivel de design. În 2019 a fost modernizat food courtul și reamenajată o parte din terasa exterioară.
Centrul comercial este deținut de către S IMMO AG și administrat de către CBRE România.

Despre Renovatio e-charge:

Renovatio este unul dintre pionierii energiei regenerabile și leader al pieței de mobilitate electrică din România.
Povestea rețelei a început în 2016, e-charge devenind prima rețea publică de stații de încărcare pentru mașini electrice din România. De la lansare rețeaua e-charge a crescut constant. În prezent, rețeaua e-charge numără peste 300 de puncte de încărcare în peste 180 locații la nivel național. Din totalul punctelor de încărcare 175 sunt fast charge iar 2 sunt ultra-fast charge.
O mare parte din stațiile e-charge sunt multi – standard și permit alimentarea oricărui tip de vehicul electric, atat 100% electric cât și hybrid plug-in.

My title page contents