TIC PITIC – teatru SMALL SIZE

Artele nu tin cont de varsta, ci de curiozitate! – cred cei de la Teatrul Ion Creanga, care organizeaza, in perioada 29-31 ianuarie, cea de-a doua editie a TIC PITIC – Zilele Small Size. Evenimentul este dedicat celor mai tineri spectatori: copiii cu varsta cuprinsa intre 0 si 6 ani. TIC PITIC propune povesti senzoriale croite pe masura celor mici, dar si activitati conexe, dedicate adultilor. Gazda evenimentului este Centrul National al Dansului Bucuresti.

Ce se intampla la TIC PITIC? Tinerii exploratori cu varsta cuprinsa intre 3 si 6 ani vor calatori pe planete indepartate („De-a Micul Print”), vor lua lectii de zbor si dans in lumi inchipuite („Zbor prin povesti”) si vor porni in aventuri alaturi de cei mai curajosi iepurasi („Fara frica”). Pentru micutii cu varsta sub 3 ani, programul include o productie invitata – „Mic sau Mare?”, spectacolul fiind sustinut de Trupa Arcadia – Teatrul Regina Maria din Oradea.
PENTRU PARINTI

Nu doar copiii vor avea parte de surprize, ci si parintii, care sunt invitati sambata, 30 ianuarie, ora 11.00, sa participe la conferinta „Cat de mult e prea mult? Educatia – intre dorintele parintilor si nevoile copiilor”. Moderata de psihoterapeutul Catalina Hetel, conferinta se desfasoara cu participarea psihologului Anca Ganciu, specialist in psihoterapie familiala. Parintii sunt incurajati sa participe la conferinta impreuna cu copiii lor, pentru acestia fiind organizat in regim gratuit atelierul „Faina, apa, sare – ce sa fie oare?”.

WORKSHOP PENTRU ARTISTI
Totodata, in premiera in cadrul TIC PITIC, Teatrul Ion Creanga organizeaza un workshop pentru artisti. Programat vineri, 29 ianuarie, cu incepere la ora 11.00, workshopul „Teatrul pentru copii intre 0 si 6 ani – un punct de plecare” este sustinut de actorii Carmen Palcu Adam si Voicu Hetel si se adreseaza tinerilor artisti interesati sa dezvolte competente specifice in domeniul artelor spectacolului pentru copii.
PROGRAM
Vineri, 29 ianuarie

11:00 – 15:00 | Workshop pentru artisti „Teatrul pentru copii intre 0 si 6 ani – un punct de plecare”, Coordonatori: Carmen Palcu Adam si Voicu Hetel; Consultant psihoterapeut: Catalina Hetel

18:00 – 18:30 | „Mic sau Mare?”, spectacol de teatru (0-3 ani),

Trupa Arcadia, Teatrul Regina Maria, Oradea
Sambata, 30 ianuarie

11:00 –13:00 | Conferinta pentru parinti „Cat de mult e prea mult? Educatia – intre dorintele parintilor si nevoile copiilor” & Atelier de creativitate pentru copii „Faina, apa, sare – ce sa fie oare?” (3-6 ani), Moderator conferinta: Catalina Hetel, psihoterapeut; Invitat: Anca Ganciu, psihoterapeut; Coordonatori atelier: Voicu Hetel si Andra Mirescu;

17:00 – 17:30 | „Fara frica”, spectacol de teatru (3-6 ani)

19:00 – 19:30 | „Fara frica”, spectacol de teatru (3-6 ani)
Duminica, 31 ianuarie

11:00 – 11:40 | „Zbor prin povesti”, spectacol de teatru-dans (3-6 ani)

13:00 – 13:40 | „Zbor prin povesti”, spectacol de teatru-dans (3-6 ani)

17:00 – 17:45 | „De-a Micul Print”, spectacol de teatru (4-6 ani)

19:00 – 19:45 | „De-a Micul Print”, spectacol de teatru (4-6 ani)
Mai multe informatii despre eveniment sunt disponibile pe www.teatrulioncreanga.ro si Facebook.com/TeatrulIonCreanga.

 

Evenimentul Zilele Small Size se inscrie in activitatea extinsa a proiectului international Small Size, performing arts for early years, finantat in cadrul Programului Europa Creativa 2014-2018. Evenimentul anual, organizat in ultimul weekend din luna ianuarie, a avut loc pentru prima data in 2015, in numeroase orase din lume (din Helsinki pana in Madrid, din Londra pana in Salzburg, din Bucuresti pana in Mexic). In 2016, activitatile sunt sustinute simultan in 30 de teatre, pe 3 continente, pentru a crea un eveniment mondial unic.

My title page contents