Timpul special. Cum petreci mai mult timp cu copilul tau chiar daca nu ai timp?

Timpul special. Cum petreci mai mult timp cu copilul tau chiar daca nu ai timp?

Timpul special….Hm! Daca esti ca majoritatea parintilor, timpul este o resursa limitata. Indiferent ca ai un job sau ai grija de casa, se pare ca niciodata nu este suficient. Avem nevoie de mai mult. Ne dorim mai mult. La randul sau, asta isi doreste cel mai mult si un copil de la parintele sau – timp.

 

 

Timpul de calitate parinte – copil este un punct foarte important in dezvoltarea celor mici, dar si un factor ce contribuie la nivelul de fericire al acestora. Parintele trebuie sa gaseasca moduri, in care sa incetineasca ritmul. Momente in care sa le acorde copiilor cateva momente care sa ii reasigure de iubirea parinteasca.

Timpul special. Cum petreci mai mult timp cu copilul tau chiar daca nu ai timp?

Copiii au propriile moduri de a arata ca nu primeasc atentia necesara. Unii se vor izola, in timp ce altii  vor incerca sa atraga atentia. Se vor purta urat la scoala, vor fi obraznici, se vor bate sau vor recurge la plans, crize de isterie sau chiar vor uda patul. Acestea sunt modalitati de captare a atentiei parintelui, chiar daca intr-o maniera negativa.

Ce poti face?

  1. Timp unu la unu.

Timpul petrecut in doi, tu si copilul tau, este cel mai agreabil cand faceti un lucru care va place amandurora. Asta ar putea inseamna sa mergeti impreuna la un film sau orice alt spectacol. Sa va plimbati cu bicicletele sau pur si simplu sa stati pe o banca in parc, mancand inghetata si vorbind. Ar fi ideal ca macar o data pe luna sa faceti asta impreuna, doar voi doi. De asemenea, ia in considerare o zi in care sa o petreceti in familie.

  1. Petreceti timp impreuna implicandu-l in activitatile de zi cu zi.

Copiilor le place sa se simta de folos. Asa ca, gandeste-te cum te poate ajuta in activitatile tale zilnice. Cand gatesti, stati impreuna in bucatarie si roaga-l sa te ajute cu mici treburi. Mergeti la cumparaturi amandoi, intindeti rufele etc. Chiar daca la inceput va implica un consum mai mare de timp, sau chiar mai mult deranj, pe parcurs lucrurile vor merge din ce in ce mai bine. Copiii isi vor aminti cu placere de aceste momente.

  1. Despartiti, dar impreuna.

Chiar daca nu puteti fi impreuna fizic, asta nu inseamna ca nu puteti ramane conectati. Arata-i copilului tau cat de mult inseamna pentru tine. Strecoara-i in pachetelul de pranz un biletel. Sau poti faci un filmulet, pe care sa il urmareasca pentru a face asteptarea pana la revedere mai usoara.

Timp special = timp de calitate

Cand petreci timp impreuna cu copilul tau, ii dai oportunitatea sa invete si sa se faca auzit. De asemenea, este o modalitate foarte buna de conectare. Tocmai aceste momente de conectare ii fac pe copii sa se simta iubiti. Prioritizeaza, vezi ce poate fi amanat si stati impreuna macar pentru cateva clipe.

 

My title page contents