Noi medicamente si tratamente cresc speranta de viata a bolnavilor de cancer de la cateva luni la 10 -12 ani! Experti in tratarea afectiunilor oncologice din Statele Unite ale Americii, Anglia, Irlanda si Italia, alaturi de specialisti din Romania, au prezentat la Cluj Napoca cele mai moderne tratamente impotriva cancerului.

 

Imunoterapia prelungeste cu pana la 10 ani speranta de viata a bolnavilor de cancer. Din pacate, in Romania nu e utilizata decat in studiile clinice. Terapia stero-tactica, folosita de mai bine de un deceniu in Europa, nu e deloc utilizata in tara noastra. ”Acest tip de terapie stero-tactica presupune tehnica speciala si specialisti pe care noi nu ii avem” – a declarat dr. ADRIAN UDREA (Societatea Romana de RadioTerapie si Oncologie).

Totusi, de anul acesta, statul va deconta un tratament inovativ impotriva cancerul ovarian. Reputatul specialist britanic, Jonathan Ledermann, spune ca acest remediu inhibator, sub forma de pilule, este mult mai putin agresiv fata de organism decat terapiile clasice. ”La 15% dintre femeile care au luat acest medicament mai mult de 5 ani boala nu a recidivat, iar acesta este un mare pas inainte” – considera dr. JONATHAN LEDERMANN.

Costurile acestor tratamente inovative reprezinta momentan principala problema. O luna de terapie poate costa intre 6 si 10 mii de euro. Iar in unele cazuri, tratamentul dureaza ani de zile.

My title page contents