Azi, sarbatorim bucuria de a trai. Bucuria gustului fin. Azi, savuram trufe de ciocolata cu piper. Si nu orice piper, ci Sichuan. El este cel care ofera o aroma spectaculoasa de lamaie preparatelor in care este adaugat. Descopera reteta pentru Trufe de ciocolata cu piper Sichuan.
Ingrediente:
-
320 g ciocolata neagra cu 85% cacao
-
60 g alune de padure
-
4-5 g piper Sichuan
-
80 g unt
-
200 ml smantana pentru frisca
-
50 g cacao
Mod de preparare:
- Rupe ciocolata in bucati mari
- Pune-o intr-un bol termorezistent.
- Peste ciocolata, adauga untul si pune bolul intr-un vas cu apa, astfel incat fundul bolului sa nu atinga apa. Ciocolata si untul se topesc la bain marie.
- Intre timp, macina alunele de padure si toarna smantana pentru frisca in bolul cu ciocolata si unt topit.
- In amestecul obtinut, adauga piperul Sichuan si faina de alune de padure.
- Incorporeaza totul bine.
- Acum, baga bolul pentru 2 ore la frigider.
- Dupa ce ciocolata s-a intarit, ai alta misiune: formeaza bilute cu ajutorul palmelor si rostogoleste trufele prin piper Sichuan prin cacao.
Reteta de Trufe de ciocolata cu piper Sichuan este o reteta Electrolux