Paella vegetariană – pentru zilele bogate de vară

Paella vegetariană

Paella este o mâncare tradițională în Comunitatea Valenciană. În timp a devenit un simbol al Spaniei. La nivel internațional, popularitatea sa a crescut foarte mult în secolul XX. Astăzi este un fel de mâncare întâlnită în majoritatea restaurantelor din lume. Este cel mai căutat fel de mâncare de către turiștii care vizitează această țară.

La început, paella a fost un fel de mâncare care se servea la anumite evenimente importante și festivități. Chiar și în ziua de azi aceasta se regăsește încă pe mesele spaniolilor cu ocazia unor evenimente și fieste.

Porții: 4 persoane

Pregătire: 50 minute

 

Ai nevoie de:

1 tulpină de țelină

300 g de orez integral

1 morcov

1 ceapă

1 ardei gras roșu

100 g fasole verde

100 g de mazăre decorticată

supă de legume

400 g pulpă de roșii

2 lingurițe de șofran

1 ardei iute mic

4 linguri de ulei de măsline extravirgin

sare

piper

 

Pregătești paella așa:

  1. Cureți țelina de filamente, o speli și o toci. Cureți, speli și toci morcovul. Cureți și toci ceapa.
  2. Cureți ardeiul gras, îl tai pe jumătate, apoi scoți semințele și filamentele albe din interior.Cureți fasolea verde și o tai în 2-3 părți.
  3. Pui la prăjit la foc mic tocătura de țelină, morcov și ceapă, timp de 5 minute, într-o cratiță cu ulei, apoi adaugi ardeiul gras, fasolea verde și mazărea. Amesteci, adaugi orezul, pulpa de roșii și un polonic de supă fierbinte.
  4. Asezonezi cu un praf de sare și de piper și aduci la fierbere orezul, adăugând mai multă supă fierbinte, atunci când cea dinainte a fost absorbită.
  5. Chiar înainte de sfârșitul timpului de fierbere, adaugi șofranul dizolvat în puțină supă, condimentezi cu ardeiul iute tocat și servești.
My title page contents